Влада

Цьогоріч в області три молоді сім’ї отримали квартири за державною програмою пільгових кредитів, з них дві – у Житомирі

31 October 2017, 16:17

У Житомирі дві сім’ї отримали квартири в рамках реалізації державної житлової програми надання пільгових кредитів для молоді.

Про це повідомляє регіональне управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

«В обласному центрі продовжує реалізовуватися державна житлова програма надання пільгових довготермінових кредитів для молоді, за якою у жовтні цього року дві молоді сім’ї отримали житло в багатоповерховому будинку по вул. Євгена Рихліка, 11 в Житомирі, три перші секції якого щойно введені в експлуатацію. Міський голова Житомира Сергій Сухомлин разом з головою регіонального управління Держмолодьжитла Павлом Шестопаловим привітав щасливих мешканців нового житлового комплексу і вручив їм документи на квартири», - йдеться у повідомленні.

Фото регіонального управління Держмолодьжитла

На сьогоднішній день в Житомирському регіональному управлінні Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» реалізовуються наступні житлові програми, а саме:

- надання пільгових молодіжних довготермінових кредитів;

- надання іпотечних кредитів за рахунок коштів статутного капіталу Держмолодьжитла (під 14.1%);

- програма часткової компенсації відсоткової ставки кредитів комерційних банків за рахунок коштів державного бюджету;

- програма здешевлення вартості іпотечних кредитів.

«Станом на 1 жовтня 2017 року в Житомирському регіональному управлінні Держмолодьжитла знаходиться на обслуговуванні 452 діючих договорів по вищезазначеним програмам. З початку 2017 року по Житомирській області ще три молоді сім’ї поліпшили свої житлові умови, скориставшись пільговими молодіжними житловими програмами, з них дві – у Житомирі», - розповів Житомир.info директор регіональної установи Павло Шестопалов.

Він зазначив, що 11 серпня цього року мер Житомира Сергій Сухомлин підписав доручення про розроблення міської програми забезпечення молодих сімей та одиноких молодих громадян житлом в Житомирі на 2018-2022 роки.

За більш детальною інформацією слід звертатися до Житомирського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву», що знаходиться за адресою: м. Житомир, вул. Черняховського, 12-а, тел. (0412) 42-25-12, ел.адреса zhitomir-fond@ukr.net .

Як повідомляв Житомир.info, 23 жовтня голова ОДА Ігор Гундич підписав розпорядження, яким доручив розробити до 1 грудня обласну комплексну програму «Забезпечення житлом педагогічних та науково-педагогічних працівників, медичних працівників та учасників АТО» на 2018-2021 роки». 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі