Влада

У Житомирі Держпродспоживслужба на понад 59 тис. грн оштрафувала підприємця, який продає іграшки

1 November 2017, 11:10

ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області, здійснили виїзну планову перевірку характеристик продукції в місті Житомирі у суб’єкта господарювання, за видом – іграшки для дітей, відповідно до вимог чинного законодавства.

Про це 1 листопада повідомила прес-служба управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

«В ході планового заходу, здійснено відбір зразків продукції для проведення їх експертизи (випробувань). За результатами проведених досліджень Державним підприємством «Київоблстандартметрологія» виявлено наступне, що іграшки для дітей, визнані такими, що не відповідають вимогам нормативних документів, а саме: Додаток 2, Додаток 5, п.1, п.3, ДСанПіН 5.5.6-012-98, Додаток 2, Технічний регламент безпечності іграшок від 11.07.2013р. № 515, п.7.1, п.4.7, п.4.8 ДСТУ EN 71-1:2006, ДСТУ EN 71-6:2005», - йдеться у повідомленні.

За інформацією фахівців, на підставі розроблених органом ринкового нагляду, сценарних планів ймовірності виникнення ризику встановлено, що продукція становить:

-низький рівень загрози;

-середній рівень загрози;

-серйозний рівень загрози.

«Особливу увагу звертаємо, що – іграшка – фотоапарат, артикул: 2289-E; дату виготовлення та виробника не зазначено, на маркуванні зазначено лише MADE IN CHINA – становить серйозний рівень загрози. До суб’єкта господарювання відповідно статті 44 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» застосовано штрафну санкцію в розмірі – 59 500,00 гривень – за введення в обіг продукції, що становить серйозний ризик та за введення в обіг продукції, яка не відповідає встановленим вимогам. Окрім того, суб’єктом господарювання відшкодовано витрати пов’язані з проведенням експертизи, під час якої встановлено факти порушення вимог законодавства – в загальній сумі –14008,25 грн. Штрафну санкцію, суб’єктами господарювання, сплачено у встановлений термін, в повному обсязі до Державного бюджету», - повідомили в управлінні.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі спеціалісти Держпродспоживслужби перевірили та оштрафували на 8,5 тис. грн продавця дитячих іграшок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі