Влада

У Житомирі спеціалісти Держпродспоживслужби перевірили та оштрафували на 8,5 тис. грн продавця дитячих іграшок

27 October 2017, 16:48

Спеціалістами відділу ринкового та метрологічного нагляду управління захисту споживачів головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, здійснено планову перевірку в обласному центрі, у суб’єкта господарювання, який займається розповсюдженням продукції: іграшки для дітей.

Про це 27 жовтня повідомляє прес-служба управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

Проведеною перевіркою, у суб’єкта господарювання встановлено порушення вимог чинного законодавства, а саме:

– факт розповсюдження іграшки, на етикетці (ярлику) та пакуванні якої не нанесено знак відповідності технічним регламентам, внаслідок чого порушено вимоги п.п. 25, 52 Технічного регламенту безпечності іграшок, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.07.2013 року № 515. Крім того, продукція,виробник якої не є резидентом України, не містить інформації стосовно найменування та адресних даних імпортера, що відповідає за введення іграшок в обіг на території України, що суперечить вимогам п.18 Технічного регламенту безпечності іграшок.

«Відповідно п. 2 ч. 2 статті 44 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» до суб’єкта господарювання застосовано штрафну санкцію в розмірі – 8 500,00 гривень за введення в обіг продукції, яка не відповідає встановленим вимогам», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, у червня 2017 року спеціалісти управління Держпродспоживслужби в Житомирській області в Баранівці перевірили суб’єкт господарювання, який продає дитячі іграшки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі