Місто

Головний архітектор хоче, щоб підприємці до Різдва зробили з вітрин «добрий, листівковий Житомир»

1 November 2017, 15:35

Щоби вкотре обговорити впровадження архітектурно-художньої концепції міста, архітектори зустрілися з житомирськими підприємцями 1 листопада.

Під час зустрічі Юрій Безбородов з колегами намагався пояснити власникам та орендарям приміщень у Житомирі, яким чином облаштувати їхні фасади, щоби вони вписувалися у загальну концепцію. Підприємці невідворотність змін усвідомлюють, але замовляти нові вивіски не поспішають.

«За рік майже ніяких змін не відбувається. Ми бачимо, що навіть ті, що знаходяться в аварійному стані, не змінюють свої вивіски та оформлення. Ці розмови повинні вестися, ми повинні роз’яснювати, розказувати, що саме, чому і як повинно виглядати, яка процедура погодження, скільки це орієнтовно може коштувати, скільки це часу займе. Відповідати на конкретні запитання: що з моєю вхідною групою не так, чому кондиціонери на фасаді це погано, чому плівка на вікнах - це теж погано, і таке інше», – каже головний архітектор Житомира.

Тим, хто використовує приміщення на Михайлівській, поставили дедлайн на зміни – до 22 грудня 2017 року. Після того обіцяють штрафувати. Власнику кав’ярні «Кофеджио» нічого змінювати не треба, але на такі зустрічі чоловік ходить щоразу. Каже, позитивні зрушення є, однак не вистачає зворотного зв’язку з працівниками архітектури.

«Концепція цікава. Те, що сказав головний архітектор, правильно. Питання в тому, яка мотивація в цих людей. Давайте пару речей зробимо, на які можна пальцем показати і сказати: дивіться, це прикольно. Це вже третя зустріч і вже помінялося. Я маю на увазі, що концепція міняється трошки – зустріч від зустрічі. Хотілося б, щоби вона була зроблена і не мінялася хоча б якийсь час, щоби підтримка була. Зворотній зв'язок нічого не коштує для працівника архітектури, а не ходити до них, стукати, просити, просити… Це не діло», – розповідає Сергій Мельниченко.

Під час зустрічі головний архітектор також презентував концепцію святкового оформлення вітрин до Різдва.

«Ми нікого не примушуємо. Ми просто показуємо, що, оскільки це класичні фасади і модерн десь, то бажано, щоби воно виглядало саме так. Якийсь такий добрий, листівковий Житомир», – зазначив Юрій Безбородов.

Примушувати обвішувати вітрину гірляндами нікого не будуть, а от про заохочення обіцяли подумати.

Як повідомляв Житомир.info, житомирських підприємців попросили до кінця року привести до ладу фасади будівель на Михайлівській.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі