Влада

Прокуратура хоче, щоб «Житомиргаз» демонтував більше сотні незаконно встановлених будинкових лічильників

3 November 2017, 15:15

Прокуратура наполягає на демонтажі лічильників, протиправно встановлених ПАТ «Житомиргаз» у 116 житлових будинках Житомира.

Про це 3 листопада Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Житомирська місцева прокуратура, в інтересах територіальної громади міста Житомира, в особі Житомирської міської ради, заявила позов про визнання протиправним встановлення ПАТ «Житомиргаз» загальнобудинкових вузлів обліку природного газу на багатоповерхових житлових будинках житомирян. Йдеться про те, що ПАТ «Житомиргаз», порушивши низку вимог чинного законодавства, встановило у 116 житлових будинках м. Житомир загальнобудинкові вузли обліку природного газу», - повідомляє прес-служба.

Лічильники встановлено за відсутності декларації про початок виконання будівельних робіт, зареєстрованої у передбаченому законом порядку, - констатує прокуратура. Крім цього, вимірювальні прилади встановлено без згоди балансоутримувачів житлових будинків та мешканців будинків.

«У подальшому, на підставі показів цих лічильників, публічне акціонерне товариство необґрунтовано проводило розрахунки за надані послуги з газопостачання та, відповідно, встановлювало мешканцям будинків плату за використання газу, що викликало хвилю обурення у споживачів. На даний час позов місцевої прокуратури перебуває на розгляді у Корольовському районному суді м. Житомира», - повідомляє прокуратура.

Нагадаємо, житомирська влада в суді оскаржує законність встановлення будинкових лічильників, які встановила компанія «Житомиргаз».

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно суд відмовив у задоволенні вимог громадській організації «Об’єднання споживачів природного газу міста Житомира», яка судиться з ПАТ «Житомиргаз».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі