Місто

Суд відмовив у задоволенні вимог громадській організації, яка судиться з ПАТ «Житомиргаз»

19 September 2017, 19:44

Захистити права споживачів природного газу, визнати протиправними дії ПАТ «Житомиргаз» та ТОВ «Житомиргаз Збут» та здійснити перерахунок для населення – з такими вимогами до суду звернулась ГО «Об’єднання споживачів природного газу міста Житомира». За словами представників цієї організації, газовики не попередили громадян про встановлення загальнобудинкових лічильників і після цього людям почали надходити платіжки із цінами завищеними в три, а то й в чотири рази.

 «Дві людини, тим більше пенсіонери, живуть в квартирі. У них була норма (кубометрів на користувача, - ред.), зараз 10, але на той момент було 7. Вони за 14 кубів по нормі сплачували своїх 100 гривень. І коли до них приходить платіжка, до тих же людей через місяць, і вони повинні платити 350-400 гривень. То вибачте мене, про що ви зараз говорите, що ми тільки норми враховуємо? Ніякі норми не враховано. Враховується взагалі невідомо що», - обурюється засновник ГО «Об’єднання споживачів природного газу Житомира» Ігор Скоропад.

 «На сьогоднішній день склалась в місті ситуація, з якої треба виходити. І дане об’єднання споживачів природного газу міста Житомира мас на меті саме перерахунок по граничній нормі. Тому що вона в рази менша, ніж та сума в платіжках, які прийшли на сьогоднішній день до споживачів. Люди були непопереджені і після цього почали приходити ці платіжки. Ось це саме і є протиправність дій», - переконана представник ГО «Об’єднання споживачів природного газу Житомира» Дарина Григорчук.

Після вивчення трьох томів письмових доказів та шести годин обговорень? суддя зачитує рішення і відмовляє у задоволенні позивних вимог.

Позивні вимоги громадської організації були необґрунтованими, а рішення суду - законне, в цьому переконані представники ПАТ «Житомиргаз».

 «Наразі інвестиційною програмою передбачено встановлення якраз саме загальнобудинкових вузлів обліку газу з метою дотримання норм діючого законодавства. Так як законодавець покладає на нас обов’язок здійснити повний обсяг забезпечення комерційного обліку природного газу. Стосовно рішення - суд надав оцінку доказам. На нашу думку, це рішення є цілком і повністю законним. Якщо воно буде оскаржуватись в подальшому, то відповідно ми будемо брати в цьому активну участь» , - каже представник ПАТ «Житомиргаз» Роман Довгалюк.

Та попри рішення суду активісти переконують: справу не полишать та оскаржуватимуть рішення в апеляційному суді.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі