Влада

У новому реперфузійному центрі Житомирської обласної лікарні прооперували перших пацієнтів

6 November 2017, 16:50

1 листопада розпочав свою роботу реперфузійний центр на базі Житомирської обласної клінічної лікарні імені О.Ф.Гербачевського і станом на сьогодні вже прооперовані перші пацієнти.

Про це 6 листопада повідомляє прес-центр управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

«За словами завідувача кардіологічного відділення Житомирської обласної клінічної лікарні імені О.Ф.Гербачевського Миколи Кушніра, з 1 по 3 листопада до реперфузійного центру доставлено чотири пацієнти (1977, 1944, 1950, 1942 років народження) з підозрою на гострий коронарний синдром (ГКС). Їм усім була проведена ургентна коронарографія. За результатами коронарографій у двох випадках діагноз ГКС не підтвердився. Натомість у одного із пацієнтів звуження артерій сягало 98%, йому було встановлено два коронарних стенти. А ще одного пацієнта відправили на операцію з аортокоронарного шунтування до Києва. Крім цього, впродовж перших днів роботи реперфузійного центру тут було виконано 12 планових коронарографій та проведена планова електрична кардіоверсія у 6 хворих з тахікардіями. Наразі у реперфузійному центрі перебуває на лікуванні 11 пацієнтів», - йдеться у повідомленні.

За словами начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Миколи Суслика, пацієнти за першої потреби потраплятимуть до щойно відкритого реперфузійного центру, який в основному працюватиме на випередження – попередження інфарктів. Тут проводитимуться операції зі стентування при гострому коронарному синдромі, імплантації штучних та постійних водіїв ритму серця, виконуватимуться нейрохірургічні втручання.

«Завдяки такому методу лікування як коронарне втручання, пацієнт до 5 днів перебуває в кардіологічному відділенні обласної лікарні, тиждень знаходиться під наглядом лікарів за місцем проживання. І вже через місяць повертається до звичного ритму життя. Тоді як при медикаментозному лікуванні інфаркт розвивається, пацієнт до 6 місяців перебуває на лікуванні, після чого йому оформляють групу інвалідності», - інформує УОЗ.

Реперфузійний центр має 12 ліжок, інфузомати, дефібрилятор, сучасні дихальні апарати, приліжкові кардіомонітори тощо. Він надаватиме медичну допомогу пацієнтам області з гострим коронарним синдромом у цілодобовому режимі. Задля функціонування центру введено 28 нових ставок працівників.

 Як повідомляв Житомир.info, урочисте відкриття сучасного реперфузійного центру відбулося 27 жовтня цього року, на його ремонт та обладнання виділили 8,4 млн грн із обласного бюджету. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі