Влада

Голова Житомирської ОДА хоче придбати для нового інфарктного центру гелікоптер

27 October 2017, 15:19

У Житомирській обласній клінічній лікарні імені О.Ф.Гербачевського 27 жовтня відкрили сучасний реперфузійний центр.

Про це пише сайт Житомирської ОДА.

«Відтепер на Житомирщині завдяки інфарктному центру європейського рівня ми зможемо зменшити кількість летальних випадків у 3 рази. Цей центр – це символ якісних змін, що відбуваються на Житомирщині. Люди тільки тоді повірять у реформи, коли будуть отримувати якісні послуги», – наголосив Ігор Гундич.

Завдяки сучасному центру вдасться продовжити життя пацієнтів із гострим інфарктом міокарду, які потребують термінової реперфузії. Центр на 12 ліжок надаватиме допомогу в цілодобовому режимі шляхом проведення невідкладних первинних коронарних втручань у 70% випадках, тобто 700 інфарктів міокарда на рік.

За словами голови ОДА, на ремонт та обладнання спрямували 8,4 млн грн із обласного бюджету.

«У наступному році ми зробимо усе можливе, щоб цей інфарктний центр мав сучасний гелікоптер, аби мати змогу швидко доставити пацієнта. Адже у таких випадках головну роль відіграє саме час», – зазначив Ігор Гундич.

Він також повідомив, що другий ангіограф, який так необхідний центру, спробують придбати у співфінансуванні з обласного та місцевих бюджетів. Вже з 1 листопада репер фузійний центр прийматиме своїх перших пацієнтів.

Фото Житомирської ОДА

Як повідомляв Житомир.info, 12 вересня 2017 року чиновники перевіряли, як триває ремонт у кардіології Житомирської обллікарні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі