Місто

Компанія «Кромберг енд Шуберт» підтримала фестиваль SpaceTechFest, який вперше відбувся у Житомирі

6 November 2017, 17:34

Компанія «Кромберг енд Шуберт» стала генеральними спонсором фестивалю науки і техніки SpaceTechFest, який вперше відбувся у Житомирі. Упродовж дня фестиваль відвідали тисячі людей. Організатори зазначають, вони прагнуть розвивати цікавість молоді до нових технологій.

«На сьогодні існує дуже велика трудова міграція, дуже багато молоді виїжджає за кордон, особливо багато талановитих випускників шкіл, студентів, які зацікавлені в тому, щоб працювати десь не на території України. Тому прийшла така ідея з метою популяризації науки, техніки, з метою долучення талановитих дітей проводити такий щорічний фестиваль. Ми хочемо зацікавити дітей, показати їм найбільш сучасні розробки у сфері науки і техніки, долучити їх до цього процесу, показати, наскільки сьогодні важлива роботизація, які на сьогодні є сучасні комп’ютерні технології і як їх можна використовувати не лише в науці, в техніці, але й у повсякденному житті», - розповів ректор Житомирського державного технологічного університету Віктор Євдокимов.

«Навіть і партнери фестивалю - специфічні і тематику підтримують. Генеральний партнер «Кромберг енд Шуберт» - це інноваційна компанія, яка несе з Житомира найвищі технологічні продукти по всьому світу. На автомобілях, для яких виробляє продукцію «Кромберг» їздить весь світ», - розповів голова Асоціації музеїв космонавтики України Михайло Псюк.

Тонкощами роботи на підприємстві «Кромберг енд Шуберт» діляться працівники заводу. На окремій локації встановлена монтажна дошка, тож кожен має нагоду опанувати вміння обмотки кабелів.

«У нас на заводі тільки найновіші технології. Це від порізки проводів і до з’єднання дротів, ультразвукове зварювання і все інше. Тому це найкращий приклад, який можна показати. Наша компанія йде в ногу з сучасністю», - розповідає начальник зміни виробничого відділу заводу Богдан Бондарчук.

На фестивалі представлений кузов «Фольксваген Тігуан» з вмонтованою проводкою, над створенням якої працює 1200 житомирян, а також вже готовий автомобіль.

«Ми бачимо на початковій стадії, як проводка монтується у «Фольксваген Тігуан». Цю проводку робить 65 людей 1400 штук за добу. І вже геть готова проводка стоїть на машині, яка їздить по всьому світу, і яка робиться руками наших житомирян», - говорить Богдан Бондарчук.

На підприємстві «Кромберг енд Шуберт» вірять, подібні фестивалі допоможуть зупинити трудову міграцію, адже вже зараз сумлінні працівники можуть знайти гідну роботу в Житомирі.

«Коли я тільки закінчив ЖДТУ, шукав роботу, через півмісяця після захисту диплома побачив оголошення про «Кромберг і Шуберт», прийшов на завод, і от вже через рік з копійками став начальником зміни. Це гарний приклад для всіх наших випускників, що не варто їхати закордон шукати кращої долі, бо хто хоче, той зробить кар’єру і тут. Головне - це бажання», - резюмує Богдан Бондарчук.

Гостям фестивалю продемонстрували фільм про виробництво на заводі «Кромберг і Шуберт», а охочі поповнити ряди працівників підприємства могли залишити своє резюме.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі