Події

Житомирський рибоохоронний патруль у Хорошеві двічі затримував чоловіка, який торгував рибою без документів

8 November 2017, 11:44

За перший тиждень листопада Житомирський рибоохоронний патруль виявив 25 порушень. Вилучено 30 заборонених знарядь лову та складено 5 адміністративних протоколів за грубе порушення правил рибальства. Збитки, завдані рибному господарству, становлять 6 636 грн.

Про це інформує прес-служба Держрибагенства України.

«За цей період зафіксовано 9 порушень порядку придбання та збуту водних біоресурсів. В результаті яких, у порушників вилучено 15 кг риби та 4 заборонених знаряддя лову. Так, на вихідних, у смт Хорошів затримано громадянина, який реалізовував рибу без документів, що свідчать про законність її придбання та сертифіката якості. Складено адміністративний протокол за ст. 88-1 КУпАП. Наступного дня, рибоохоронні патрульні здійснили рейд на тому ж ринку і виявили чоловіка, якого вже затримували на вихідних. Патрульними було складено адмінпротокол. Рибу вилучено», - йдеться у повідомленні.

Житомирський рибоохоронний патруль нагадує, відповідно до такс про обчислення розміру відшкодування шкоди, затверджених постановою КМУ № 1209 від 21.11.2011, браконьєру доведеться сплатити штраф за незаконний вилов риби. Наприклад, за 1 екз. коропа (сазан) – 306 грн., за 1 екз. карася – 17 грн., за 1 екз. плітки – 85 грн., за 1 екз. щуки – 340 грн., за 1 екз. судака – 510 грн., за 1 екз. лина – 119 грн., за 1 екз. рака – 25,5 грн.

Фото Держрибагенства України

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці жовтня рибоохоронний патруль затримав двох правопорушників, які ловили рибу за допомогою «драча»,- це саморобний браконьєрський засіб, який складається з спаяних або звернених разом декількох великих гачків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі