Події

Житомирський рибоохоронний патруль затримав чоловіків, які ловили рибу за допомогою «драча»

31 October 2017, 09:25

Житомирський рибоохоронний патруль продовжує активно працювати та викривати правопорушення на водоймах та ринках області, а їх у жовтні було аж 120.

Про це інформує прес-служба Житомирського рибоохоронного патруля.

«Одне із незвичних правопорушень було виявлено 20 жовтня. Наші патрульні затримали двох правопорушників, які ловили рибу за допомогою «драча»,- це саморобний браконьєрський засіб, який складається з спаяних або звернених разом декількох великих гачків. Цей засіб лову калічить і вбиває набагато більше риби, чим виловлює. Більша частина риби, що попалася на «драч», зривається і потім все одно помирає від отриманих ран. За статистикою, лише 10% забагреної риби дістається браконьєрові, інша від отриманих ран гине. Складено протоколи за грубе порушення правил рибальства. Справи направлені до суду», - йдеться у повідомленні.

За інформацією рибоохоронного патруль, 22 жовтня за перелов, затримано двох правопорушників, які займалися підводним рибальством, а саме зловили 230 раків, що більш, ніж у семеро перевищує дозволену добову норму і два маломірних сома. Складено протоколи за грубе порушення правил рибальства та вилучено гідрокостюми, маски, ласти, кисневі балони, гумовий човен. На поршників закону чекає штраф 680 грн та компенсація завданих державі збитків у розмірі 3 247 грн.

«За місяць рибоохоронні патрульні зафіксували 36 грубих порушень Правил любительського та спортивного рибальства і переважна більшість - це справи, де завдано збитків державі. Всього за таксами нараховано збитків на суму 90 609 грн! Левова частина, а саме 28 170 грн, припала на правопорушника, який 15 жовтня зловив 10 кг риби забороненим знаряддям лову («павуком») на річці Тетерів, біля с. Безимівка Чуднівського району. Це зухвале правопорушення, тому що вага окремих екземплярів була дуже малою - до 100 г», - повідомили у патрулі.

Інспекторами рибоохоронного патруля протягом жовтня проведені рибоохоронні заходи з перевіркою місць продажу та скупівлі водних біоресурсів (жива та в’ялена риба, раки). За результатами перевірки складено 29 адміністративних протоколів.  

«У правопорушників виявлено 250 кг незаконно добутих водних біоресурсів. Також викрито 17 порушень Правил рибальства, за якими інспекторами складені адміністративні протоколи і виписані постанови, згідно з яких з правопорушників стягнено штрафів на суму 2228 грн. Всього за місяць вилучено 243 заборонених знарядь лову та 7 човнів», - зазначили рибні спеціалісти.

Фото рибного патруля

Як повідомляв Житомир.info, з 16 по 23 жовтня Житомирський рибоохоронний патруль вилучив у порушників човни, знаряддя лову та рибу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі