Влада

Влада Житомира планує повернути чорнобильцям кошти за проїзд

8 November 2017, 12:30

Житомирський чорнобильцям міська влада планує відшкодувати кошти за проїзд в залізничному транспорті та автобусом.

Проект рішення виконкому «Про затвердження Порядку використання коштів міського бюджету на відшкодування вартості проїзду громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» 7 листопада 2017 року опублікований на сайті Житомирської мерії.

«З метою забезпечення державних гарантій соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, цільового та ефективного використання коштів міського бюджету, спрямованих на відшкодування вартості проїзду один раз на рік до будь-якого пункту України і назад автомобільним або залізничним транспортом громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, відповідно до статей 70, 91 Бюджетного кодексу України, статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» виконавчий комітет міської ради: вирішив затвердити Порядок використання коштів міського бюджету на відшкодування вартості проїзду громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, що додається», - йдеться у проекті рішення.

У додатку до проекту зазначається, що одержувачами цих коштів є громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи 1, 2 категорій та діти з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з наслідками аварії на ЧАЕС, та особа, яка супроводжує хвору дитину до місця лікування (реабілітації), оздоровлення та назад.

Також при відшкодуванні вартості проїзду автомобільним транспортом не відшкодовуються видатки на попередній продаж квитків. Витрати на проїзд транспортом міського та приміського сполучення відшкодуванню не підлягають.

Для відшкодування вартості проїзду громадяни подають до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації такі документи:

1)заяву про відшкодування вартості проїзду із зазначенням рахунку, відкритого в банківській установі, або номеру поштового підприємства зв’язку;

2) оригінали проїзних документів, що підтверджують витрати на оплату проїзду (на проїзному документі повинні бути зазначені дата проїзду та його вартість).

Відшкодування вартості проїзду призначається у разі, коли звернення громадянина надійшло не пізніше 20 грудня поточного року.

Заступник директора департаменту праці та соціального захисту населення Людмила Ліпінська у коментарі Житомир.info розповіла, що кошти планується виділити у розмірі 200 тис. грн.

«Виділені кошти передбачалися субвенцією з держбюджету. У 2016 році цієї субвенції не було. Тому за ініціативи громадських організацій, ліквідаторів, підтримки депутатського корпусу було направлено лист з проханням виділити кошти на відшкодування вартості проїзду. Це 200 тис. грн, розпорядником коштів є управління праці та соціального захисту населення Богунської та Корольовської районних рад», - сказала Людмила Ліпінська.

Як повідомляв Житомир.info, заступник мера Житомира Дмитро Ткачук розповів, що якщо кожному пільговику дати по 200 грн на проїзд, то на це треба щомісяця 11 мільйонів з бюджету міста.

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі