Політика

Сесія міськради у Житомирі: блокування президії та звинувачення мера в антиукраїнській позиції

9 November 2017, 17:06

Спочатку звинувачення в антиукраїнській позиції.

«Я запитую пана Сухомлина: чому ви не співаєте гімн України? Ви не знаєте українську мову, ви показуєте неповагу. Ви є носієм «руського міра», - озвучує Володимир Колодзінський.

А згодом і у незаконних рішеннях. Зокрема, «айдарівцям» невтямки, що відбувається із земельними ділянками у Житомирі. Особлива увага останніх прикута до земельної ділянки ЖБК «Полісся-2016», від якої відмовився забудовник. Вимагаючи відповідей на свої питання «айдарівці» блокують президію, зчиняється галас та шарпання мікрофонів. До штовханини не дійшло, у ситуацію втрутилась поліція. Зрештою, мер виходить із сесійної зали та оголошує перерву на півгодини. Повернувшись, Сергій Сухомлин береться за роз’яснення проблемного питання. Як з’ясувалося, питання про припинення права користування земельною ділянкою, яка власне й спричинила галас, винесена на розгляд сесії.

«Ми винесли 47 питання рішення, винесли на сесію, щоб депутати проголосували, і в законний спосіб ми розірвали договір оренди», - каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Проте, і це ще не все, наступне питання від «айдарівців»: чи сплатило ЖБК «Полісся-2016» орендну плату за земельну ділянку, та коли мерія виділить квартири добровольцям. Щодо останнього, міський голова каже наступне.

«Ми виділили вам земельну ділянку. Народний депутат Мельничук Сергій Петрович сказав, що він із цим повністю згоден і на цій ділянці можна побудувати, і вже зробили посадку - будинок, більше 300 квартир і учасники АТО можуть там отримати більше 30 квартир», - розповідає Житомирський міський голова.

«За які заслуги ви виділяєте землі хмельницьким та львівським фірмам? А нам не можете виділити нормальну ділянку, щоб ми побудували там дім? Ми не просимо у вас грошей. Ми просимо земельну ділянку, щоб побудувати на ній будинок, і щоб добровольці могли отримати квартири», - висуває претензії представник ВПК «Айдар» Олександр Бабич.

«За цей рік учасникам АТО по різним програмам було виділено 29 квартир, за державні кошти було виділено 4. У минулому році за державні кошти було виділено 13 квартир», - пояснює мер Житомира.

Насамкінець, Олександр Бабич заявляє, що готові обміняти свою ділянку по вул. Богунській на ту, яку виділяли ЖБК «Полісся-2016».

«29 соток ми готові обміняти на «золоту ділянку», яку ви нам виділили», - говорить представник ВПК «Айдар» Олександр Бабич.

«Подайте заявку на комісію, думаю ту вільну земельну ділянку депутати можуть розглянути і можуть виділити цю земельну ділянку», - сказав Сергій Сухомлин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі