Влада

Меморіал Героям Базару в Житомирській області реставрують не тільки підрядники, але й працівники РДА і школярі

14 November 2017, 11:24

У Народичах Житомирської області працівники райдержадміністрації та школярі старших класів долучилися до реставрації меморіалу Героям Базару.

Про це повідомляє сайт Народицької РДА.

«Працівники Народицької районної держаної адміністрації долучилися до відновлення меморіалу Героям Базару. Дану акцію ініціював голова райдержадміністрації Віктор Пащук. Віктор Васильович зазначив, що не дивлячись на те що підрядник виконує реставраційні роботи належним чином та швидкими темпами райдержадміністрація не може залишатися осторонь та повинна долучитися до такої гарної справи з відновлення меморіального комплексу, яку організував голова ОДА Ігор Петрович. Не пройшли стороною і учні старших класів Базарського НВК, після закінчення уроків, коли ішли додому, запропонували свою допомогу та долучилися до відновлення меморіального комплексу. Так було проведено підготовку до монтажу та монтаж бордюрного каменю на могилах, підсипання та планування ґрунту для вистилання зеленого газону. Проведено вистилання гравію під покриття бруківки перед меморіалом, розпочато викладання гранітної плитки та проведення електричних комунікацій для майбутнього освітлення меморіалу», - йдеться у повідомленні.

13 листопада на сайті Житомирської ОДА з’явилася інформація у Народицькому районі підрядник продовжує реконструкцію меморіалу Героям Базару. Робітники влаштовують газонну траву на курганах, монтують бордюри, плитку та полірують шви на стелі.

«На укріплені геотекстилем та армуючою сіткою кургани робітники влаштовують газонну траву – верхній шар покриття. Продовжується укладання бордюрів, плитки та виконуються роботи з полірування стели меморіалу. Підрядник вже завершив реконструкцію швів на стелі пам’ятника та встановлена огорожа навколо комплексу. За словами підрядника, ще потрібно повністю влаштувати газонну траву, в тому числі і на кургані під хрестом, та влаштувати тротуарну плитку на території меморіалу», - йдеться на сайті облдержадміністрації.

Нагадаємо, 19 жовтня у селі Базар Народицького району почали реставрувати братську могилу воїнів ІІ Зимового походу армії УНР.

Фото з сайту Народицької РДА

Як повідомляв Житомир.info, тендерні торги на виконання ремонтно-реставраційних робіт братської могили воїнів ІІ Зимового походу армії УНР у селі Базар Народицького району не відбулися. Інформація про відміну торгів з’явилася на сайті електронних закупівель Prozorro 30 вересня. 2 жовтня у коментарі Житомир.info губернатор Житомирщини знову наголосив на тому, що хоче встигнути завершити ремонтні роботи до 96-ї річниці трагедії, до 21 листопада. Ціна питання – 1 065 666 гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі