Місто

Житомирська поліція не відкрила кримінальне провадження за фактом знущання над котом, волонтери готують скаргу

15 November 2017, 17:20

Житомирська поліція не вносила до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за фактом побиття безпритульного кота у під’їзді багатоповерхівки. Заяву очевидиці зареєстрували лише у внутрішньому журналі обліку.

Про це Житомир.info стало відомо 15 листопада з відповіді на запит за підписом т.в.о. начальника Житомирського відділу поліції ГУНП України в Житомирській області Олександра Прокопчука.

«Повідомляємо, що факт побиття безпритульного кота, що мав місце 5.11.2017 за адресою: м. Житомир, вул. Хлібна, буд. 39/19, зареєстрований в журналі Єдиного обліку заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події Житомирського ВП ГУНП в Житомирській області за №57089 від 05.11.2017 року, відомості за вказаним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань не вносилися», – йдеться у відповіді на запит.

У поліції не уточнили, чому відомості про подію не були внесені до ЄРДР впродовж 24 годин з моменту подання заяви, як того вимагає чинне законодавство. Разом з тим, волонтери, які нині опікуються котом, кажуть, що відступати не збираються і вирішили звернутися до суду.

«Оскільки поліція не внесла відомості про подію до ЄРДР, ми будемо писати скаргу і вимагати внесення до ЄРДР через суд»,  – повідомила  у коментарі адвокат Аліна Павлова, яка погодилася представляти інтереси волонтерів.

Як повідомляв Житомир.info, 5 листопада у Житомирі чоловік на очах власного сина жорстоко познущався над безпритульним котом, розламавши об спину бідолашної тварини швабру. Очевидці події звернулися до поліції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі