Події

У Житомирі чоловік на очах власного сина жорстоко познущався над безпритульним котом, сусіди викликали поліцію

6 November 2017, 17:46

У Житомирі чоловік на очах власного сина жорстоко познущався над безпритульним котом, розламавши об спину бідолашної тварини швабру.

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook написала житомирська волонтерка Анастасія Нестерова 6 листопада.

«Суть коротко: одна сволота зламала об тваринку швабру. Її син стояв і реготів, як тваринка повзла. Свідки подали заяву в поліцію. Чи спрацює новий Закон про покарання за насилля над тваринами (сорі, назву точну не пам"ятаю)? Якщо не спрацює, варто висвітлити, щоб спрацював. Якщо спрацює, варто висвітлити, щоб іншим виродкам руки не чухались. Телефон дівчини Олени, яка займається цим питанням і яка спілкується з поліцією – 0731567462», – написала Нестерова.

Саме Олена стала свідком побиття кота. У коментарі Житомир.info вона розповіла, що одразу ж викликала поліцію та написала заяву. Нині кота обстежують у ветеринарній клініці, а жінка просить допомогти з його лікуванням.

«Ми сиділи з подружкою у мене вдома і почули, що дико верещить кіт, який жив у нас в під’їзді і якого всі жителі годували. Ми вибігли і побачили, що по сходах за ним біг наш сусід з 9 поверху і його син, якому на вигляд років 10-12. Крізь шибку встигли тільки побачити, що розлітається швабра на дві частини і далі же кіт біжить передніми лапками, а задні тягне за собою. Ми викликали поліцію і написали заяву. Це було десь о 21.30. Зараз ми в «Багірі», чекаємо, коли зроблять рентген. На огляді нам сказали, що наче перелому немає, але чекаємо рентгену. Кіт на задні лапи не стає. Він ними рухає, їх відчуває, хвостиком махає, але не стає», – повідомила Олена.

У ГУНП України в Житомирській області повідомили, що матеріали від патрульних отримали і зареєстрували.

«Матеріали надійшли до Житомирського відділу поліції від патрульних поліцейських, належним чином зареєстровані. Розпочато перевірки. Правова кваліфікація буде визначена за результатами перевірок», – зазначили у прес-службі поліції.

Разом з тим, 4 серпня набув чинності закон про посилення кримінальної відповідальності за жорстоке поводження з тваринами.

За побої, знущання над тваринами шкуродерам загрожують штрафи від 3400 до 5100 грн. У разі колективних знущань, повторного випадку знущання, штраф збільшується до 8500 грн або порушник отримає адмінарешт до 15 діб.

Якщо поліція кваліфікує жорстоке поводження з твариною за статтею Кримінального кодексу, винуватцю в залежності від наслідків (загибель тварини) загрожує обмеження позбавлення волі від шести місяців до 3 років. За вбивство тварини в присутності дитини – обмеження позбавлення волі строком 3-5 років.

Передбачено також покарання до 8 років позбавлення волі, якщо зловмисник зробив це з особливою жорстокістю (повторно, колективні знущання, стосовно двох і більше тварин)

Як повідомляв Житомир.info, 15 жовтня марш за права тварин зібрав у Житомирі більше сотні людей.

Фото з Facebook

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі