Економіка

З початку року майже 30 тисяч жителів Житомирської області знайшли роботу

21 November 2017, 09:15

У Житомирській області за 10 місяців цього року 6,8 тисяч роботодавців потребували 39,3 тисячі працівників, за пошуком яких звернулись до місцевих центрів зайнятості. Порівняно з попереднім роком число працедавців, які додатково наймали робочу силу, збільшилось на понад 300, а кількість заявлених ними вакансій – на 3160.

Про це інформує прес-служба Житомирського обласного центру зайнятості.

«З огляду на активізацію економічних процесів у державі, в Україні розпочинається соціальний проект під лозунгом «Живи та працюй в Україні», головною метою якого є пожвавлення людей на ринку праці України. Зокрема, в рамках проекту, будуть організовані масштабні ярмарки вакансій на найбільших підприємствах держави», - йдеться у повідомленні.

З початку 2017 року за сприяння державної служби занятості 693 тисячі українців отримали роботу, що на 38 тисяч більше, ніж у січні-жовтні 2016 року.

«За сприяння центрів зайнятості Житомирщини цьогоріч було працевлаштовано 29,7 тисячі осіб або на 1,3 тисячі більше, ніж торік за 10 місяців. При цьому для більшості (56%) клієнтів обласної служби зайнятості робоче місце було знайдено у перші дні звернень, ще до надання статусу безробітного. Крім того, 3,2 тис. мешканців Житомирської області були залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру», - зазначають спеціалісти.

З метою забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців, у січні-жовтні 2017 року за сприяння державної служби зайнятості 153 тис. безробітних проходили професійне навчання.

«З них 41 тис. осіб навчалися в 11 центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Серед безробітних мешканців Житомирщини додаткову професійну підготовку, перепідготовку чи підвищення кваліфікації проходили 4,4 тис. осіб, у тому числі 597 осіб – у Рівненському та Одеському центрах протехосвіти служби зайнятості. Завдяки підвищенню результативності роботи щодо оперативного працевлаштування громадян, кількість безробітних станом на 1 листопада 2017 року, у порівнянні з відповідною датою 2016 року, скоротилася по Україні на 11%, по Житомирській області – на 15%. Всього на цю дату було зареєстровано в країні 282 тисячі безробітних, з них 12,9 тисячі осіб – на Житомирщині», - повідомили в центрі зайнятості.

Як повідомляв Житомир.info, станом на кінець жовтня 2017 року в Житомирській області 739 військовослужбовців потребують роботи, з них 164 – мають інвалідність.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі