Влада

У Житомирській області 739 військовослужбовців потребують роботи, з них 164 – мають інвалідність

29 October 2017, 12:50

З початку 2017 року послугами центрів зайнятості Житомирщини користувались 2048 демобілізованих учасників АТО. Серед районів області найбільше воїнів АТО звертались по допомогу у працевлаштуванні до Житомирського (266 осіб), Бердичівського (258 воїнів), Новоград-Волинського (167 осіб) центрів зайнятості.

Про це повідомляє відділ  інформаційної роботи обласного центру зайнятості в Житомирській області.

«1825 учасників АТО з 1926, зареєстрованих як безробітні у січні-вересні нинішнього року, отримували відповідну матеріальну допомогу. Середній її розмір складав 3774 грн. Роботу отримали 335 осіб, з них 214 – за направленням служби зайнятості, 51 демобілізований учасник АТО проходив професійне навчання, 92 - брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, а п’ятеро колишніх воїнів отримали виплату допомоги з безробіття одноразово з метою відкриття підприємницької діяльності», – йдеться у повідомленні.

За інформацією служби зайнятості, нині працевлаштування потребують 739 військовослужбовців, з них 164 особи мають інвалідність.

«Перешкоджає оперативному працевлаштуванню відсутність вільних робочих місць з відповідним рівнем заробітної плати у порівнянні з більш високим рівнем грошового забезпечення військовослужбовця. Більшість військовослужбовців психологічно нездатні самостійно повернутися в систему соціальних зв'язків і норм мирного життя, що унеможливлює негайне працевлаштування, тому постає потреба в спеціалізованому наданні соціальної та психологічної допомоги», – повідомляють у відомстві.

За час проведення АТО до центрів зайнятості Житомирської області у пошуках роботи звернулися 4028 демобілізованих військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції, з них 979 працевлаштовані, причому 244 – на контрактну службу у Збройних силах України.

«Служба зайнятості спільно з військкоматами організує інформаційно-консультаційні та профорієнтаційні заходи з орієнтації своїх клієнтів на вступ на військову службу за контрактом. За дев’ять місяців цього року було проведено майже 190 семінарів, близько 40 виїзних акцій та 29 ярмарків вакансій, учасниками яких були близько трьох тисяч жителів області. За підсумками цієї роботи 338 осіб виявили бажання проходити військову службу за контрактом й були направлені центрами зайнятості до військкоматів. 86 із них були прийняті на службу, у тому числі 70 демобілізованих учасників АТО», – інформує відділ  інформаційної роботи обласного центру зайнятості в Житомирській області.

Нагадаємо, за жовтень-листопад 2017 року Житомирський об’єднаний міський військовий комісаріат має призвати близько 60 юнаків призовного віку.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні прес-служба Міноборони інформувала про те, що з 1 січня 2018 року посадові оклади військовослужбовців збільшаться учетверо, а виплата за військове звання – у рази.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі