Влада

За чотири роки у Житомирській області хочуть забезпечити житлом 49 сімей, витративши на це 30 млн грн

22 November 2017, 12:59

Житомирська обласна рада хоче затвердити обласну комплексну програму забезпечення житлом педагогічних, науково-педагогічних, медичних працівників, учасників АТО та членів їх сімей на 2018-2021 роки.

Відповідний проект рішення сесії опублікований на сайті облради 22 листопада.

«Затвердити обласну комплексну програму забезпечення житлом педагогічних, науково-педагогічних, медичних працівників, учасників АТО та членів їх сімей на 2018-2021 роки згідно з додатком 1. Затвердити Порядок надання пільгових довгострокових кредитів учасникам АТО та членам їх сімей для будівництва (реконструкції) і придбання житла згідно з додатком 2. Затвердити Порядок надання пільгових довгострокових кредитів педагогічним, науково-педагогічним, медичним працівникам для будівництва (реконструкції) і придбання житла згідно з додатком 3. Відповідальним виконавцем Програми та головним розпорядником коштів, які виділятимуться з обласного бюджету для виконання заходів, передбачених Програмою, визнати департамент містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства облдержадміністрації. Рекомендувати органам місцевого самоврядування області розробити та затвердити відповідні програми, передбачивши видатки на фінансування витрат, пов’язаних з їх реалізацією», - зазначається у проекті рішення.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми – 29 млн 957 тис. грн.

«Виконання Програми передбачає забезпечити доступним житлом близько 49 сімей, які потребують поліпшення житлових умов, шляхом будівництва понад 3001 кв. м загальної площі житла», - зазначається у проекті.

Кредит на будівництво (реконструкцію) і придбання житла надається за таких умов:

перебування кандидата на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов;

підтвердження кандидатом своєї платоспроможності;

внесення кандидатом на свій особистий рахунок, що відкривається Регіональним управлінням Держмолодьжитла в банку-агенті, першого внеску в розмірі не менш як 6% вартості будівництва (реконструкції) житла або найменшої суми експертної оцінки чи договірної вартості придбання житла.

Для педагогічних та медичних працівників також передбачено, що у разі будівництва (реконструкції) житла, зазначена сума вноситься двома частинами: на час укладення кредитного договору – не менш як половина; під час остаточного розрахунку протягом 10 днів після отримання технічного паспорта з урахуванням фактичної площі збудованого житла – решта коштів.

Нагадаємо, 23 жовтня голова ОДА Ігор Гундич підписав розпорядження, яким доручив департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства облдержадміністрації спільно з Житомирським регіональним управлінням Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» розробити до 01.12.2017 обласну комплексну програму «Забезпечення житлом педагогічних та науково-педагогічних працівників, медичних працівників та учасників АТО» на 2018-2021 роки.

Як повідомляв Житомир.info, 30 листопада минулого року депутати Житомирської міської ради проголосували за відведення 4 га землі на проспекті Миру під будівництво багатоквартирного будинку для вчителів, медиків та військових. Рішенням міської ради від 25 травня цього року чотирьом житлово-будівельним кооперативам надали право користування земельними ділянками на вул. Богунська: ЖБК «Добробат», ЖБК «Житомир Освітній», ЖБК «Житомир Медичний» та ЖБК «Житомир Молодіжний». Через кілька місяців останні кооператив відмовився від користування земельною ділянкою. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі