Влада

Вартість проїзду у маршрутках і тролейбусах Житомира поки залишається незмінною, - Дмитро Ткачук

22 November 2017, 13:15

Незважаючи на рішення суду від 21 листопада 2017 року, проїзд у громадському транспорті Житомира поки не подешевшав. Натомість у п’ятницю, 24 листопада, на позачерговому засіданні виконкому повторно розглядатиметься питання про встановлення вартості проїзду.

Про це під час брифінгу у міській раді 22 листопада заявив заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

«Це рішення не лише затверджувало вартість проїзду для громадян на рівні 5 грн в маршрутках, а у подальшому - 3 грн в тролейбусі, це рішення також затверджувало пільгову вартість для проїзду учнів на рівні 2 грн. І в це рішення також потім вносилися зміни і затверджувалося 8 пільгових категорій громадян, які возяться безкоштовно. Це рішення було не суто по приватних перевізниках у маршрутках. Саме в цьому рішенні також було затверджено і вартість проїзду в комунальному електротранспорті на рівні 3 грн. Тобто, фактично скасування сьогодні даного рішення виконкому повертає нас до діючого рішення 2014 року», - сказав Дмитро Ткачук.

Він зазначив, що рішення суду набуло чинності з моменту оголошення, але швидко перелаштувати систему ТТУ неможливо, тож у найближчі дні пасажири електротранспорту платитимуть, як і досі - 3 гривні за квиток.

«Ми маємо зараз проблему, яку найближчим часом будемо вирішувати, і плануємо, що у п’ятницю буде зібрано позачергове засідання виконкому, яке розгляне повторно питання про встановлення вартості проїзду в громадському транспорті Житомира», - сказав Дмитро Ткачук. Яке рішення буде ухвалено членами виконкому, він не взявся прогнозувати.

Враховуючи, що серед житомирян будуть люди, які захочуть оплачувати проїзд відповідно до рішення суду, заступник мера не виключив, що найближчим часом почастішають конфлікти у маршрутках.

«Ми чітко розуміємо, що це будуть конфлікти з кожним конкретно взятим водієм кожної окремо взятої маршрутки, тому що це реально на сьогоднішній момент ціна, по якій жодному перевізнику мотивації виїжджати на маршрут взагалі нема. ТТУ також не готове до 2 грн, тому що, ще раз наголошую: 2014 рік і 2017. Той, хто хоче, щоб ціни були на рівні 2014 року, може почати зі своїх магазинів», - сказав Дмитро Ткачук.

Директор ПП «Шеріфф» та директор ТДВ «Житомирське АТП 11827» зазначили, що вимога возити пасажирів по 3 грн не влаштовує жодного перевізника, і що вони не планують змінювати ціни до п’ятниці, коли виконком повторно не затвердить вартість проїзду.

Представниця ТТУ розповіла, що зниження вартості проїзду у тролейбусах і трамваях до 2 грн призведе до скорочення виходу рухомого складу на лінію, оскільки з 2014 року вартість електроенергії зросла вшестеро.

Як повідомляв Житомир.info, 16 травня житомирський виконком підтримав рішення про підвищення з 1 червня вартості проїзду у маршрутках до 5 грн, а пенсіонери почали їздити безкоштовно. 25 вересня депутати Житомирської міської ради не змогли скасувати рішення виконавчого комітету про підвищення вартості проїзду в маршрутках. 26 травня, через 10 днів після ухвалення, рішення міськвиконкому про підвищення вартості проїзду в маршрутках було  оприлюднене на сайті Житомирської міської ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі