Місто

Рішення про подорожчання проїзду в маршрутках вже опублікували на сайті Житомирської міськради

26 May 2017, 18:25

26 травня, через 10 днів після ухвалення, рішення міськвиконкому про підвищення вартості проїзду в маршрутках оприлюднене на сайті Житомирської міської ради.

В міськраді пояснили, що мер Сергій Сухомлин підписав рішення і лише після цього його опублікували на сайті. В документі зазначено, що «рішення набуває чинності з дня його оприлюднення у засобах масової інформації». Черговий номер газети міської ради «Місто» вийде у четвер, 1 червня, в день, коли в дію вводяться нові тарифи на проїзд у маршрутках.

Нагадаємо, 16 травня житомирський виконком проголосував за підвищення вартості проїзду: з 1 червня вартість проїзду в міських маршрутках становитиме 5 гривень, для школярів – 2 гривні постійно, а не лише під час учбового процесу, для пільговиків 21 категорії – безкоштовно. Крім того, впродовж місяця перевізники мають замінити автобуси, яким більше 10 років, та до кінця 2017 року встановити автоматизовану систему оплати проїзду – «електронний квиток». Вартість проїзду в трамваях і тролейбусах залишається 2 гривні.

Як повідомляв Житомир.info, під час чергової сесії Житомирської міської ради 25 травня Сергій Сухомлин заявив, що ще не підписав рішення виконкому про подорожчання проїзду, хоча його заступник Дмитро Ткачук ще 22 травня на брифінгу казав, що рішення підписане. На сесії депутати голосували за скасування рішення виконкому про підвищення вартості проїзду, але не вистачило голосів: «за» проголосували лише 12, а для прийняття рішення необхідно мінімум 22 голоси. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі