Влада

Служба автодоріг Житомирської області звітує про ремонти: 5,8 км доріг – капітально, 53 км – поточний ремонт

22 November 2017, 14:51

На даний час на балансі Служби автомобільних доріг у Житомирській області ще є більше 8,5 тисяч кілометрів доріг загального користування державного та місцевого значення (до 1 січня 2018 року) і 551 штучна споруда, цього року капітально відремонтовано 5,8 км доріг, поточним ремонтом – 53 км.

Про це повідомляє прес-служба Служба автомобільних доріг в Житомирській області.

«Серед реалізованих ремонтів та тих, які мали початок в поточному році – капітальні ремонти 5,8 км (капітальний ремонт ділянки шляху Т-06-14 Глибочиця-Станишівка через Калинівку, Клітчин, початок робіт з капремонту на А/д Р-49Васьковичі-Шепетівка та відкриття на ній руху транзитного транспорту). Майже 53 кілометри шляхів відновлено поточним середнім ремонтом (окремі ділянки шляху М-21Виступовичі– Житомир-М.-Подільський(через м. Вінницю), ділянка на Р-18 Житомир-Сквира, відрізок на Т-06-14 Глибочиця-Станишівка через Калинівку, Клітчин, окремі ділянки Н-03 Житомир-Чернівці; під’їзд до села Гальчин в Бердичівському районі, відрізки шляху через Бараші – Ємільчине в Ємільчинському районі, автодорога від станції Миропіль до села Колодяжне у Романівському, ділянка дороги у селі Гардишівка Бердичівського району, під’їзд до села Майстрів Новоград-Волинського району, ділянка шляху у селі Буряки Бердичівського району, Овруч-Перга Овруцький район, Ушомир – КовбащинаКоростенський район, у селі ЗаріччяКоростенського району, автодорога у селі Піски Житомирського району). 175 погонних метрів відремонтованих мостів - в селі Осикове Бердичівського району, в Житомирському районі на шляху Н-03 та побудований міст в селі РижаниХорошівського району», - інформує САД.

Зазначається, що на решті доріг, у переважній більшості яких міжремонтні строки вже порушено кілька разів, бо побудовані у 70-80-х роках минулого століття й не отримувати капремонту, довелось забезпечувати безпеку руху за рахунок ямкового ремонту.

«Цей метод не рятує від проблеми надовго та не заохочується ні головою Укравтодору, ні керівником Служби автодоріг – це вимушений крок, на який змушені йти дорожні організації на даний час, коли фінансування недостатньо на більш вагомий ремонт усіх шляхів. Тільки в поточному році на автомобільних дорогах Житомирської області довелось ліквідувати ямковості на більше 413 тисячах квадратних метрів і це не привід для гордості», - йдеться у повідомлені.

Для того, щоб було зрозуміліше наведу приклад без технічних термінів та вимог: важко латати вже зношену та протерту сорочку – скільки не намагайся полагодити діри – з’являються нові, та в магазин іти все ж доведеться.

Нагадаємо, з 1 січня 2018 року на балансі Служби автомобільних доріг у Житомирській області залишиться 26 шляхів державного значення – 1606 км, в підпорядкування Житомирської ОДА відійде 948 (6941, 5 км) шляхів місцевого значення.

Як повідомляв Житомир.info, Служба автомобільних доріг у Житомирській області є в переліку державних підприємств, які рекомендовано передати в концесію

 

Фото САД

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі