Події

Житомирські митники затримали громадянку Росії, яка хотіла провезти через кордон старовинні книги

23 November 2017, 11:14

23 листопада житомирські митники та прикордонники зупинили автомобіль громадянки Росії, яка хотіла провезти через кордон у Білорусь старовинні книги.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

«Сьогодні у пункті пропуску «Виступовичі» митного поста «Північний» Житомирської митниці ДФС працівниками Житомирської митниці ДФС спільно з працівниками Житомирського прикордонного загону припинено спробу переміщення старовинних книг. У водія легкового автомобіля «Reno Sandero» – громадянки Російської Федерації, яка прямувала з України до Республіки Білорусь по «зеленому коридору» виявлено та вилучено друковані видання», – повідомиди у прес-службі.

Оцінивши ризики, легковий автомобіль  перевели з загального «зеленого коридору» у «червоний коридор» для проведення поглибленого митного контролю.

У багажному відділенні з-поміж інших речей знаходились друковані видання «Новый Завет»  1896 року видання та «Библия «Книги священного писания Ветхого и нового завета»  1923 року видання. У відомстві зазначили, що переміщення цих книг через митний кордон України є обмеженим.

«Житомирською митницею ДФС запроваджено адміністративну справу про порушення митних правил за ст.471 МК України. Наразі вирішується питання щодо наявності в діях порушника ознак кримінального правопорушення», – інформують у ДФС.

Як повідомляв Житомир.info, на митниці в Житомирській області затримали майже 6 тисяч пачок цигарок, які везли через «зелений коридор».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі