Події

На митниці в Житомирській області затримали майже 6 тисяч пачок цигарок, які везли через «зелений коридор»

21 November 2017, 11:17

З початку листопада 2017 року працівники Житомирської митниці ДФС та Житомирського прикордонного загону вилучили в громадян 5620 пачок сигарет.

Про це Житомир.info 20 листопада повідомила прес-служба Житомирської митниці Державної фіскальної служби.

«Найбільше тютюнових виробів намагались ввезти з Республіки Білорусь в Україну. Проте спільними діями працівники Житомирської митниці ДФС та Житомирського прикордонного загону у листопаді вилучили 5620 пачок сигарет. Порівняно з відповідним періодом минулого року кількість вказаних порушень  у поточному році зросла майже на 62 %», - відзначає митниця і наводить свіжий приклад: нещодавно у пункті пропуску «Виступовичі» митного посту «Північний» Житомирської митниці ДФС під час проведення митного контролю у двох громадянок України виявили 210 пачок безакцизних цигарок, які вони намагались ввезти на митну територію України через зону спрощеного митного контролю «зелений коридор».

На жінок склали протоколи про порушення митних правил за ст.471 Митного кодексу України, товар вилучили.

Митниця нагадує: кожна особа самостійно обирає відповідний канал для проходження митного контролю. Обрання «зеленого коридору» вважається заявою громадянина про те, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та/або обмеження щодо ввезення на митну територію України або вивезення за межі цієї території. В іншому випадку громадяни для переміщення мають обирати «червоний коридор».

«Митним кодексом України встановлено, що ввозити тютюнові вироби на митну територію України можуть громадяни, які досягли 18-річного віку в ручній поклажі або супроводжуваному багажі без сплати митних платежів та без письмового декларування у кількості - 200 сигарет або 50 сигар чи 250 г тютюну, або ці вироби в наборі загальною вагою, що не перевищує 250 г з розрахунку на одну особу», - нагадують митники.

Відповідальність за дане порушення встановлюється у розмірі 1700 гривень, а в разі, якщо безпосередніми предметами правопорушення є товари, переміщення яких через митний кордон України заборонено або обмежено законодавством України – ще й конфіскацію цих товарів.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці жовтня цього року співробітники Управління СБУ в Житомирській області спільно з прикордонниками блокували незаконне переправлення цигарок. Оперативники СБУ встановили, що двоє мешканців Овруцького району два-три рази на тиждень виїжджали до Республіки Білорусь, закуповували цигарки та на зворотному шляху «скидали» запакований товар у нейтральній зоні – перед пунктом пропуску через держкордон України. Після перетину кордону зловмисники пішки поверталися і вручну забирали залишений товар. Після цього реалізовували незаконно ввезені цигарки у місцевих торговельних точках роздрібної торгівлі Овруча та Овруцького району Житомирської області.

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі