Влада

У Житомирі та області на день приспустять державні прапори і обмежать розважальні заходи

24 November 2017, 14:31

У День пам’яті жертв голодоморів 25 листопада у Житомирській області будуть приспущені державні прапори, а розважальні заходи - обмежені.

Про це 24 листопада повідомила прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

«Запрошуємо житомирян згадати про мільйони українців та запалити символічну свічку пам’яті. У суботу, 25 листопада, о 16.00 год. оголошується загальноукраїнська хвилина мовчання та акція «Засвіти свічку» на вшанування пам’яті жертв геноциду Українського народу – Голодомору 1932-1933 рр., голодоморів 1921-1922, 1946-1947 рр. Закликаємо усіх жителів Житомирщини із настанням темряви запалити і поставити свічку на підвіконня так, щоб її було видно з двору – на знак скорботи і пам’яті про мільйони загублених життів наших співвітчизників. У день жалоби по місту та області будуть приспущені державні прапори, а розважальні заходи обмежені», - пише прес-служба.

Також, як повідомлялося, 25 листопада біля пам’ятного знака «Сумуючий Янгол», що на майдані Путятинському в Житомирі пройде мітинг-реквієм для вшануваннятих, хто загинув під час голодоморів 1932-1933 та 1946 років. Початок о 15.30 год.

«Під час вшанування відбудеться молебень та покладання лампадок до пам’ятного знаку», - інформує ОДА.

Нагадаємо, минулого року з лампадками, квітами та колосками пшениці біля «Сумуючого янгола» у Житомирі зібралося більше сотні людей.

Як повідомляв Житомир.info, у четверту суботу листопада Україна вшановує жертв Голодомору.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі