Влада

Житомиряни можуть перевірити онлайн, скільки страхового стажу вони заробили

27 November 2017, 11:32

Скориставшись порталом електронних послуг Пенсійного фонду України, житомиряни можуть перевірити онлайн, скільки страхового стажу вони заробили за своє життя.

Про це повідомила начальниця відділу методології управління пенсійного забезпечення ГУ Пенсійного фонду України в Житомирській області Лариса Бабич у прямому ефірі «Теми дня» на Житомир.info 24 листопада.

«Є веб-портал Пенсійного фонду. Ви можете зареєструватися і стати офіційним користувачем веб-порталу. Для цього необхідно звернутися до районного управління Пенсійного фонду з паспортом та ідентифікаційним кодом, подати заяву, вам дадуть логін і пароль, який ви будете використовувати, заходячи на свою сторінку, у свій кабінет. Там ви можете бачити, що у вас є в системі персоніфікованого обліку: який у вас є страховий стаж, як за вас сплачують страхові внески, як показують вашу заробітну плату. Для призначення пенсії ми використовуємо заробітну плату з 2000 року, а страховий стаж по персоніфікації з 2004 року. Тобто, якщо у вас була трудова діяльність або ви навчалися до 2000 року, цих відомостей на веб-порталі не буде», – зазначила Лариса Бабич.

У пенсійному фонді радять слідкувати за тим, чи добросовісно роботодавець сплачує за них страхові внески, щоби не виникало проблем у майбутньому.

«Люди працюють, розраховують на те, що роботодавець добросовісно за них сплачує страхові внески, гарно показує страхову звітність. Але доходячи до пенсійного віку, приходячи оформлювати пенсію, з’являються якісь недоречності в імені, в прізвищі і т.д. Тому я раджу перевіряти це все заздалегідь», – повідомила чиновниця.

Дізнатися, як нині нараховується пенсія, від чого залежить її розмір, скільки потрібно працювати, щоб отримувати пенсійні виплати і чи можливо купити стаж, якого не вистачає, можна тут.

Як повідомляв Житомир.info,  у жовтні житомирські пенсіонери вже почали отримувати підвищені пенсії через банк та пошту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі