Влада

Житомирські пенсіонери вже почали отримувати підвищені пенсії через банк та пошту

11 October 2017, 17:40

11 жовтня набув чинності Закон України щодо підвищення пенсій. Цей документ вводить вимоги до мінімального страхового стажу для виходу на пенсію і передбачає підвищення пенсій  9 млн пенсіонерам.  Тільки за сьогодні на доплату підвищених пенсій спрямували 40 мільйонів гривень.

Про це під час прес-конференції заявив начальник головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області Іван Заінчковський.

«Ми сьогодні вже спрямували перші 40 мільйонів на доплату. По банках вони вже зараховані на особові рахунки пенсіонерів. Що стосується пошти – листоноші вже розносять ці додаткові суми пенсіонерам згідно з нашим графіком. Три складові, які враховуються при призначенні осучасненої пенсії: середня заробітна плата в галузі економіки (3764,40 грн),коефіцієнт заробітної плати (береться середня зарплатня за всі роки працівника) і коефіцієнт стажу. Чим вищі коефіцієнти – тим вища пенсія. Але у кожного пенсіонера це індивідуально», – повідомив посадовець.

Середній розмір підвищення пенсій становить 409,69 грн (по цивільних пенсіонерах – 419,30 грн, по військових – 195,38 грн). Підвищення до 200 грн отримають 188,5  тис пенсіонерів, від 200 грн до 500 грн – 66,7 тис, від 500 грн до 1000 грн – 36,2 тис,  від  1000 грн до 2000 грн – 33 тис, понад 2000 грн отримають  9,7 тис пенсіонерів в області.

Відповідно до Закону, положення щодо підвищення пенсій для українців почали діяти з 1 жовтня. Тож, до 25 жовтня пенсіонери отримають не лише стару пенсію, але й доплату за окремою відомістю.

«Виплату пенсій в жовтні буде здійснено за двома відомостями: за основною відомістю пенсіонери отримають пенсію в старому розмірі, за додатковою відомістю – доплату до нового розміру, якщо вона більша 140 грн. Виплату буде завершено до 25 жовтня. Якщо сума доплати менша ніж 140 грн, то пенсіонери отримають її у листопаді разом з поточною пенсією», – повідомив Іван Заінчковський.

За словами начальника головного управління Пенсійного фонду, цей закон дав можливість відновити справедливість: хто працював більше – отримує більше.

«До 1 жовтня 85% пенсіонерів одержували пенсії до 2000 грн. Цей закон дав можливість зняти ось цю диспропорцію. От до нас приходили пенсіонери і ставили запитання: чому мій сусід отримує 1200 грн пенсії, жодного дня не працюючи, а я працював, 45 років стажу, і маю 1500 гривень, а сусід сміється, мовляв, ти працював і маєш таку ж пенсію. Тепер в кого більший стаж, в того більша пенсія: якщо маєш 15 років стажу, то отримуєш  міні малку, а той, в кого повний стаж – 4000 грн»,  – зазначив посадовець.

На виплату підвищених пенсій до кінця року необхідно більше 400 мільйонів гривень. Іван Заінчковський переконує – ці гроші у пенсійному фонді є.

Як пояснити пенсійну реформу своїй бабусі читайте тут.

Нагадаємо, у Житомирській області 314 осіб отримують більше 10 тисяч гривень пенсії, в тому числі 46 – військові пенсіонери.

Як повідомляв Житомир.info, до кінця жовтня 87% пенсіонерів Житомирської області отримають доплату.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі