Місто

Житомир нарешті зміг собі дозволити «дороге задоволення» – велику штучну ковзанку просто неба

28 November 2017, 11:09

Впродовж різдвяних та новорічних свят житомиряни зможуть покататись на ковзанах просто під відкритим небом. Житомирський виконком вирішив дозволити приватним підприємцям облаштувати ковзанку площею 600 кв. м на вулиці Михайлівській. За задумом організаторів традиційного Різдвяного ярмарку цьогоріч, як і в минулому році, буде кілька святкових локацій. На одній із них і буде облаштовано ковзанку.

«Михайлівська буде важливою частиною загальноміського святкування, загальноміських атракцій. Враховуючи те, що ковзанка достатньо велика, вона займе майже всю відреставровану площу. Наразі ми з архітектурою міста та управлінням культури плануємо розміщення. Я думаю, що воно буде більше схоже на минулий рік, коли ми задіяли і майдан Корольова, і Новий бульвар, і Михайлівську з Михайлівським майданом. Я би вважав це спільним проектом, бо без міської підтримки підприємець це не робив би, але дійсно це більше приватна ініціатива. Є звернення підприємців. Ми забезпечуємо інфраструктурно усі ці речі, тому що ковзанка потребує і певної електроенергії, і воду, і простір», - каже заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов.

Про ковзанку в Житомирі говорили вже кілька років поспіль. В минулому році містяни навіть зареєстрували петицію із проханням облаштувати ковзанку під відкритим небом. Однак тоді в міській раді розвели руками: мовляв, це дуже дорого.

«Ми і минулоріч хотіли це зробити самотужки, але витратна частина і вхід в цей проект є дуже великі. На жаль, в нас поки що немає спонсорів, як, наприклад, у Львові. Наскільки я пам’ятаю, старт проекту був 35 тисяч євро. Це просто оренда обладнання і потім електроенергія. Насправді ковзанка - це дороге задоволення. Саме тому вони не є аж такими супер розповсюдженими. Я думаю, що, можливо, після цього ми продемонструємо, що це дуже популярне місце буде для житомирян, і в майбутньому зі спонсорами ми зможемо робити більш соціальні проекти», - каже заступник мера.

У міській раді кажуть: роботи із облаштування ковзанки на Михайлівській розпочнуться вже найближчим часом.

Нагадаємо, виконком дозволив з 29 листопада по 28 лютого облаштувати ковзанку зі штучним льодом на перехресті вулиць Михайлівської та Лятошинського.

Як повідомляв Житомир.info, рік тому під час новорічних свят двоє сусідів об’єднали зусилля і за кілька днів облаштували ковзанку неподалік школи №33.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі