Місто

Мешканці багатоповерхівки у Житомирі залили ковзанку, на якій катаються діти

24 January 2016, 09:30

Мешканці житомирської 5-поверхівки залили власну ковзанку неподалік школи №33. Під час новорічних свят двоє сусідів об’єднали зусилля і за кілька днів облаштували ковзанку. На роботу витратили кілька вечорів і сотні літрів води. Тепер це найпопулярніше місце відпочинку у районі. Ковзанку жартома називають «Довженка Ice».

Від самого ранку до пізнього вечора тут катаються діти.У центрі уваги тут завжди фігуристка Соня Огієнко. Дівчинка демонструє вишукані номери і збирає безліч глядачів.

«Спочатку всі дивилися і здивувалися, що хтось так вміє у нашому будинку. Але потім всі звикли, одна дівчинка прийшла, я її навчила кататися. На ковзанці кататися зручно. Спочатку були горбики, а потім сусіди прибрали їх всі, знову залили і все - тепер лід рівний. Це дуже класно, я дуже їм вдячна, що вони залили цей лід», – каже Соня.

Заливав ковзанку Володимир Руденко. Чоловік каже, до спорту у нього особливе ставлення – у минулому він займався футболом. Він вирішив, ковзанка – ідеальне місце, аби діти не нудьгували під час канікул і більше часу проводили на свіжому повітрі.

«Це моя ідея. Тижнів зо два тому утворилася ініціативна група, ми вийшли і кілька днів заливали, зробили приємне для маленьких наших діток. Приємно, ось тут поруч вікна, моя квартира, я дивлюся, як діти займаються фізкультурою, спортом», - посміхається Володимир.

Чоловік зізнається, вечорами і сам тут катається на ковзанах. З тими, хто вирішить залити ковзанку у себе у дворі, готовий ділитися досвідом, але попереджає, це досить трудомісткий процес.

«Для початку потрібно підготувати майданчик, утрамбувати сніг, бортики зробити, щоб вода не йшла, перший шар залити водичкою, вона повинна замерзнути, другий, третій шар. Сьогодні ввечері ми назад заллємо, освіжимо, бо ковзанами лід поріжуть. Завтра вранці – будь ласка, приходьте, беріть своїх діток і катайтеся в своє задоволення», - каже Володимир Руденко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі