Влада

Уряд додатково виділив Житомирській області 5,6 млн грн для придбання житла родинам учасників АТО

28 November 2017, 17:05

Для Житомирської області Кабінет Міністрів додатково виділив 5,6 млн грн на виплату грошової компенсації для придбання житла родинам учасників антитерористичної операції.

Про це інформує департамент праці та соціального захисту населення Житомирської ОДА.

«22 листопада 2017 року Кабінетом Міністрів України прийнято розпорядження за № 828-р, яким збільшено видатки на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення сім'ям загиблих осіб, особам з інвалідністю I-II групи та особам, які втратили функціональні можливості нижніх кінцівок, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Відповідно до даного рішення Уряду для Житомирської області додатково виділено 5,6 млн грн на виплату грошової компенсації для придбання житла родинам учасників антитерористичної операції. Зокрема, за рахунок цих коштів зможуть придбати житло ще 8 інвалідів війни 1 та 2 груп. Всього області на 2017 рік передбачено видатки на зазначені цілі в загальній сумі 24,5 млн грн. Згідно з Порядком виплати вказаної грошової компенсації, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 19.10.2016 № 719, органами праці та соціального захисту населення 24 особам перераховано грошову компенсацію на спеціальні рахунки, які відкриті ними в ПАТ «Державний ощадний банк України», - йдеться у повідомленні.

За інформацією департаменту ОДА, станом на 27.11.2017 житло придбали 17 родин учасників антитерористичної операції (5 родин загиблих військовослужбовців та 12 інвалідів війни).

Як повідомляв Житомир.info, з 28 листопада у Житомирській області почали формувати чергу з громадян, які хочуть взяти участь у програмі «Доступне житло».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі