Влада

У Житомирській області почали формувати чергу з громадян, які хочуть взяти участь у програмі «Доступне житло»

28 November 2017, 13:42

28 листопада 2017 року у Житомирській області стартував прийом заяв громадян для участі у державній програмі «Доступне житло». Додаткові пільги матимуть учасники АТО та переселенці з Криму і Донбасу.

Про це у коментарі Житомир.info повідомив директор Житомирського регіонального управління Держмолодьжитла Павло Шестопалов.

«Програма «Доступне житло» діяла й раніше, але з 2014 року фінансування припинилося, і ось тепер ця програма знову відновлюється. Крім того, Уряд запровадив додаткові пільги для учасників АТО та переселенців. Зараз формується черга на цю програму. Всього до кінця року планується виділити на програму «Доступне житло» 30 млн грн, але скільки з цих грошей отримає Житомирська область – поки невідомо», - пояснив Павло Шестопалов.

Програмою «Доступне житло» можуть скористатись громадяни (сім'ї):

-          які перебувають на обліку громадян, що потребують поліпшення житлових умов;

-          у яких відсутня на праві власності житлова площа (без урахування житла, що знаходиться на тимчасово окупованій території); 

-          які мають у власності житлову площу не більше 13,65 кв. м2.

Середньомісячний грошовий дохід разом із доходом членів їх сімей із розрахунку на одну особу має бути не більше 5-тикратного розміру середньомісячної заробітної плати у відповідному регіоні, розрахованого згідно з даними Держстату.

Розмір державної підтримки становить:

-          30 % для громадян, які потребують поліпшення житлових умов (перелік документів);

-          50 % для учасників бойових дій та ветеранів війни (перелік документів);

-          50 % для внутрішньо переміщених осіб (перелік документів).

Прийом документів буде здійснюватись з 9.00 до 13.00  та з 14.00 до 16.00 за адресою: м. Житомир, вул. Леха Качинського, 12а.

Як повідомляв Житомир.info, житомирські забудовники мали можливість до 22 листопада 2017 подати заявки на участь у державній програмі «Доступне житло».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі