Влада

Житомирські перевізники вже встановлюють валідатори, щомісяця за їхню оренду вони платитимуть майже 75 тис. грн

30 November 2017, 13:46

З 29 листопада житомирським перевізникам почали видавати мобільні валідатори, які мають бути встановлені в маршрутках до 1 грудня – це необхідна умова для підвищення вартості проїзду з 4 грн до 5 грн.

Про встановлення валідаторів та їх «обкатку» впродовж місяця в коментарі Житомир.info розповів заступник мера Дмитро Ткачук.

«З учорашнього дня почали видавати мобільні термінали приватним перевізникам і проводити навчання для водіїв. Частина відбувалася у сесійній залі міської ради, деякі перевізники направили представників, які будуть в подальшому інструктувати вже, безпосередньо, на своїх підприємствах. Договори підписуються, обладнання видається, інструктаж проводиться, тому очікуємо, що завтра маршрутки виїдуть з валідаторами», - сказав Дмитро Ткачук.

Він зазначив, що орендна плата за використання валідаторів прописана в договорах с перевізниками.

«Питання оренди окреслене договорами: 450 гривень в місяць з кожної машини. Попередньо ми розраховували амортизаційний період 2 роки і орендна плата мала буди трохи більше 600 гривень, але потім розписали на 3 роки, бо у більшості перевізників договори до 2020 року. Прописаний пункт: якщо розривається договір з перевізником про надання послуг з перевезення, то, відповідно, договір оренди валідатора може бути розірваний і він буде повернутий. Також передбачена можливість для перевізника викупити ваділатор по залишковій вартості обладнання, бо амортизаційні відрахування зменшують балансову вартість самого валідатора», - пояснив заступник мера.

Дмитро Ткачук зауважив, що в договорах прописано встановлення валідаторів до кінця 2017 року, тобто грудень – це буде місяць «розкачки».

«Цей місяць буде технологічно непростим, бо хтось просто не розібрався, якісь «ляпи» будуть. І не можна сказати, що ми у перший день (1 грудня – ред.) очікуємо стовідсоткової видачі квитків, але я думаю, що впродовж місяця ми цю роботу налагодимо. І впродовж грудня за валідатори ми штрафувати не будемо», - наголосив Дмитро Ткачук.

Нагадаємо, вартість 175 валідаторів – 2 млн 406 тис. 250 грн, один коштує 13 тис. 750 грн. За словами директор КП «Житомиртранспорт» Івана Фурлета, валідатори треба встановити на 165 маршрутних автобусах, тобто перевізники щомісяця платитимуть за оренду валідаторів 74 тис. 250 грн.

Як повідомляв Житомир.info, за підвищення вартості проїзду у маршрутках з 4 грн до 5 грн голосували на позачерговому засіданні міськвиконкому 24 листопада: «за» - 13, «проти» - 2 і ще 2 утримались (всього у складі виконкому 25 членів). Крім подорожчання проїзду у маршрутках, умови перевезення пільговиків, вартість проїзду для школярів та в електротранспорті залишаються незмінними.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі