Місто

Опубліковане рішення виконкому про проїзд у міському транспорті Житомира, яке почне діяти з 1 грудня

29 November 2017, 11:40

На сайті Житомирської міської ради опублікували рішення виконкому «Про встановлення вартості проїзду в міському пасажирському транспорті загального користування», яке почне діяти з 1 грудня.

У порівнянні з проектом рішення, опублікованому на сайті міськради 23 листопада, у затвердженому рішенні доповнили п.5 та додали п.6.

«Рішення набуває чинності з 01.12.2017, за умови фактичного обладнання усіма автоперевізниками транспортних засобів на автобусних маршрутах, які працюють у режимі маршрутного таксі та у звичайному режимі руху, системою оплати за проїзд (АСОП). Доручити управлінню транспорту і зв’язку міської ради провести перевірку автоперевізників на предмет виконання ними п.5 даного рішення та доповісти на наступному засіданні виконавчого комітету», - зазначається у рішенні міськвиконкому.

Нагадаємо, за підвищення вартості проїзду у маршрутках з 4 грн до 5 грн голосували на позачерговому засіданні міськвиконкому 24 листопада: «за» - 13, «проти» - 2 і ще 2 утримались (всього у складі виконкому 25 членів). Крім подорожчання проїзду у маршрутках всі інші умови перевезення і вартість проїзду для школярів та в електротранспорті залишаються незмінними.

Нове рішення виконкому зумовлено тим, голова фракції Радикальної партії Олега Ляшка в Житомирській міській раді, гендиректор ТОВ ТК «Полісся – Продукт» Олександр Ракович 11 вересня виграв суд щодо скасування рішення виконкому про підвищення вартості проїзду у маршрутках до 5 грн, в електротранспорті – до 3 грн та безкоштовного перевезення пільговиків без обмежень. Міська рада подала апеляцію, яку 21 листопада програла, і рішення суду першої інстанції вступило в дію.

Як повідомляв Житомир.info, 16 травня цього року Житомирський виконком проголосував за підвищення вартості проїзду в маршрутках до 5 гривень: перевізників зобов’язали підписати додаткові угоди про безкоштовне перевезення громадян 24 пільгових категорій. Нові тарифи почали діяти з 1 червня. 11 жовтня на позачерговому засіданні виконком розглядав питання часового обмеження перевезення пільговиків – з 10.00 до 16.00, але для прийняття рішення не вистачило голосів. А вже 13 жовтня виконком знизив вартість проїзду у маршрутках до 4 грн та обмежив час проїзду пенсіонерів – з 10.00 до 16.00, нові тарифи почали діяти з 19 жовтня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі