Влада

Заступник керівника житомирської податкової про затримання хабарників з ДФС: Є різні люди, є спокуса

30 November 2017, 14:31

Керівництво ДФС України та області не ставить підлеглим завдань зі збору «данини».

У цьому 30 листопада журналістів переконував перший заступник начальника головного управління Державної фіскальної служби в Житомирській області Іван Гілета, відповідаючи на запитання, що йому відомо щодо затримання 28 листопада житомирських податківців-хабарників.

«Щодо подій 28 листопада мені відомо, мабуть, стільки ж, скільки й вам. Прийшли працівники Нацполіції та Служби безпеки, працівника затримали в барі чи ресторані на Грушевського, в нього виявили 10 тисяч гривень готівки. Прийшли сюди (в приміщення ГУДФС – ред.), тут провели огляд місць, де ці працівники здійснювали діяльність, обшуків не проводили. Взяли всі накази на призначення перевірок. Другий працівник був тут, в кабінеті. Наскільки мені відомо, він не причетний до того всього, але поки вони проходять (у справі про корупцію) обоє. Те, що в засобах масової інформації ви читали – те саме читав і я. Більше мені нічого не відомо. Одне можу сказати, що за фактами отримання хабарів керівництво ДФС України та області нікому ніяких завдань по збору коштів чи перерахування не ставить. Немає такого, що тут збирають, передають на Київ. То виключені варіанти. Бізнес може це підтвердити», - розповів Гілета.

З його слів, щотижня в управлінні податкової міліції проводять заняття зі співробітниками, і щоразу їх попереджають про корупційні прояви.

«Поодинокі факти є, ми цього не приховуємо. Є різні люди, є спокуса», - резюмував перший заступник.

Нагадаємо, на брифінгу 30 листопада Іван Гілета розповів про «правовий казус», через який податкова міліція була ліквідована, однак працює в законному правовому полі.

Як повідомляв Житомир.info, 28 листопада 2017 року в одному з житомирських ресторанів на хабарі у 10 тис. грн затримали головного державного ревізора, іншого затримали в кабінеті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі