Влада

Де в Житомирі відкриються перші ялинкові ярмарки та скільки коштуватимуть дерева

5 December 2017, 13:03

Розпорядження голови Житомирської ОДА Ігоря Гундича в дії – державні лісогосподарські підприємства області до 15 грудня утворять ялинкові ярмарки і торговельні пункти та розпочнуть реалізацію новорічних ялинок.

Про це інформує облдержадміністрація з посиланням на Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства.

«До 15 лісівники утворять торговельні пункти для реалізації новорічних ялинок. Також купувати ялинки можна буде прямо в державних лісгоспах – це буде значно дешевше, ніж на ялинкових ярмарках. Перші ялинкові ярмарки відкриються у м. Житомирі на вулиці Лятошинського, на базарі «Хмільники» на проспекті Миру та у рекреаційному пункті «Лісовичок», - йдеться у повідомленні.

Цінова політика на новорічні ялинки у 2017 році залишається в середньому на рівні минулого року. Середня ціна становитиме:

до 1 м – 27 грн;

від 1 м до 1,5 м – 43 грн;

від 1,5 м до 2 м – 54 грн;

від 2 м до 3 м – 75 грн;

від 3 м та вище – 120 грн.

Ялинки для новорічних свят заготовляються на спеціальних плантаціях або під час проведення рубок формування і оздоровлення лісів. Крім цього, низка лісгоспів реалізує живі ялинки у горщиках, але лише під замовлення.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області цього річ має запрацювати 146 пунктів продажу ялинок. 17 листопада головний лісничий Ємільчинського держлісгоспу Олександр Мельниченко розповів, що підприємці з декількох міст України наперед замовляють житомирські сосни та ялинки. У 2015 році житомирські лісівники також продавала новорічні дерева в горщиках від 180 грн.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ода гундич елка ярмарок  
Матеріали по темі