Влада

Влада Житомира хоче затвердити універсальні правила сезонної торгівлі та проведення ярмарків

8 December 2017, 10:19

Департаментом економічного розвитку Житомирської міської ради розробив проект регуляторного акту «Про затвердження Положення про організацію сезонної, святкової виїзної торгівлі, надання послуг у сфері розваг та проведення ярмарків на території м. Житомира».

Про це 7 грудня повідомив сайт міської ради.

«Метою цього регуляторного акту є встановлення організаційно-правових засад щодо порядку здійснення сезонної, святкової виїзної торгівлі, надання послуг у сфері розваг та проведення ярмарків. Проект регуляторного акту та відповідний аналіз регуляторного впливу, звіт про базове відстеження розміщені на офіційному сайті Житомирської міської ради (http://zt-rada.gov.ua) в розділі «Регуляторна діяльність», - йдеться у повідомленні.

Зауваження та пропозиції до проекту регуляторного акту приймаються до 9 січня 2018 року.

«Об’єкти сезонної, святкової виїзної торгівлі, з надання послуг у сфері розваг, під час проведення ярмарків повинні мати належний естетичний вигляд, відповідати вимогам чинного законодавства України щодо дотримання санітарного стану, охорони праці, техніки безпеки... Організатори ярмарків, суб’єкти господарювання, які отримали погодження на розміщення об’єктів сезонної, святкової виїзної торгівлі та надання послуг у сфері розваг, у разі пошкодження тротуарного покриття в процесі здійснення господарської діяльності зобов’язані в місячний термін з моменту припинення господарської діяльності відновити це тротуарне покриття за власний рахунок... При здійсненні сезонної торгівлі з використанням засобів пересувної мережі забороняється продаж харчових продуктів і напоїв із застосуванням посуду одноразового використання за відсутності ємкостей для його збору, а також повторне використання цього посуду... Для приготування продукції повинна використовуватись питна вода, яка відповідає гігієнічним вимогам, визначених чинним законодавством України. Відповідно до гігієнічних вимог, визначених чинним законодавством України, у засобах пересувної мережі після закінчення робочого дня перевізне та переносне обладнання повинно бути піддане санітарній обробці, автотранспорт повинен бути чистим, справним, кузов машини повинен мати гігієнічне покриття, мийка й санітарна обробка автотранспорту, призначеного для перевезення харчових продуктів, повинна здійснюватись в автогосподарствах, дезінфекція транспорту проводиться в міру необхідності, але не менш як 1 раз у 10 днів тощо.», - зазначається у розробленому Положенні.

Також прописано, що суб’єкти господарювання, які отримали погодження на розміщення об’єктів сезонної, святкової виїзної торгівлі та надання послуг у сфері розваг зобов’язані:

здійснювати діяльність без права передачі в оренду;

утримувати об’єкт сезонної, святкової виїзної торгівлі та з надання послуг у сфері розваг в належному санітарно-технічному стані та естетичному вигляді;

забезпечити на місці здійснення діяльності наявність урни, затвердженого зразку.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі з 17 грудня по 15 січня 2018 року буде проходити Різдвяний ярмарокна вулиці Михайлівській, майдані Корольова та Новому бульварі.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: горсовет проект аренда  
Матеріали по темі