Влада

Малинський відділ освіти переплачував фірмам за реконструкцію дитсадків, поліція проводить розслідування

27 December 2017, 16:47

Слідчим відділом Малинського відділення Коростишівського відділу поліції ГУНП в Житомирській області 2 вересня 2016 року було відкрите кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем) щодо посадових осіб відділу освіти міста Малин. Щоб отримати доступ до необхідних речей та документів, слідчий звернувся з відповідним клопотанням до Малинського районного суду.

Про це зазначається в ухвалі суду від 11 грудня поточного року.

«В клопотанні зазначено, що досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи відділу освіти виконавчого комітету Малинської міської ради, зловживаючи своїм службовим становищем, з метою одержання неправомірної вигоди юридичними особами, всупереч інтересам служби, здійснили списання основних засобів на суму 151,31 тис. грн, безпідставно оплатили вартість проектно-кошторисної документації на суму 51,15 тис. грн, оплатили завищену вартість будівельних робіт на суму 209.99 тис. грн, чим заподіяли тяжкі наслідки бюджету м. Малина. Також, встановлено, що службові особи відділу освіти виконкому Малинської міської ради та ТОВ «Укрбудзабудова» заволоділи та привласнили майно під час реконструкції фасадів приміщення ДНЗ №5 «Веселка» в м. Малині Житомирської області», - повідомив слідчий.

Зазначається, що в період з 06.06.2016 року по 22.07.2016 року Державною фінансовою інспекцією в Житомирській області проведено ревізію фінансово-господарської діяльності відділу освіти виконавчого комітету Малинської міської ради за період з 01.12.2010 року по 31.05.2016 року, у ході якої виявлено порушення, які призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів на загальну суму 774 тис. 530 грн, з яких на момент проведення ревізії усунуто на суму 253 тис. 220 грн.

Крім цього, у ході проведення ревізії встановлено, що 29.07.2014 року між відділом освіти виконкому Малинської міської ради в особі начальника відділу та фізичною особою підприємцем, укладено договір на виконання будівельних робіт по об’єкту «Капітальний ремонт часини приміщення ДНЗ №8 «Ялинка» по вул. Гагаріна, 25 в м. Малині» загальною вартістю 352 тис. 866 грн.

«За наслідками проведення зустрічної звірки та контрольних обмірів в рамках даної ревізії у ФОП встановлено завищення в актах приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В, вартості робіт на загальну суму 93887,49 грн, внаслідок чого відділу освіти виконавчого комітету Малинської міської ради завдано матеріальної шкоди на вказану суму», - інформують правоохоронці.

Також встановлено, що відділом освіти виконкому Малинської міської ради у вересні 2016 року проведено процедуру закупівлі по предмету: «Реконструкція фасадів приміщення ДНЗ №5 «Веселка» в м. Малин». Переможцем визнано ТОВ «Укрбудзабудова», пропозиції якого не відповідала тендерній документації та підлягала відхиленню.

«Незважаючи на викладене, 04.10.2016 року між замовником та підрядником укладено договір № 1 на реконструкцію фасадів приміщення ДНЗ №5 «Веселка» в м. Малині Житомирської області. Договірна ціна складає 3471299, 99 грн. термін дії договору 60 діб з моменту реєстрації декларації про початок будівельних робіт, але не пізніше ніж до 31.12.2016 року (визначено Документацією). Відповідно до актів виконаних робіт (форма КБ-2в) та платіжних доручень підрядником виконано, а замовником оплачено протягом 2016 року будівельних робіт на загальну суму 2892488, 53 грн. при цьому, в ході здійснення перевірочних заходів встановлено, щодо актів виконаних робіт безпідставно включено об’єми, розцінки, склад робіт на загальну сум 839807, 58 грн», - зазначається в ухвалі.


«Ухвалою слідчого судді Малинського районного суду Житомирської області від 17.10.2017 року було надано тимчасовий доступ та вилучено у відділі освіти виконавчого комітету Малинської міської ради документи, які стосуються організації закупівель та виконання будівельних робіт по об'єктах: "Реконструкція фасадів приміщення ДНЗ №5 "Веселка" в м. Малин та "Капітальний ремонт частини приміщення ДНЗ №8 "Ялинка" по вулиці Гагаріна, 25 в м. Малин. Однак, оригіналів проектної документації ТОВ "Проектно-вишукувальний інститут Житомирагропроект" за адресою: вул. Гоголівська, 4 в м. Житомир доступу не надано», - йдеться в ухвалі.

Суд задовольнив клопотання начальника СВ Малинського ВП Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області на надав тимчасовий доступ до речей та документів інституту «Житомирагропроект».

Як повідомляв Житомир.info, слідче управління ГУНП в Житомирській області розслідує кримінальне провадження щодо зловживання владою або службовим становищем посадовими особами управління освіти Житомирської міської ради.
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Малин відділ освіти суд поліція 
Матеріали по темі