Влада

Член виконкому зафіксувала продаж алкоголю на Різдвяному ярмарку в Житомирі, влада чекає пояснень організаторів

17 January 2018, 14:41

Різдвяний ярмарок у Житомирі закінчився, однак розмови довкола нього не вщухають. Зокрема, член виконавчого комітету Віра Гринишина на черговому засіданні, 17 січня, заявила, що в ярмаркових будиночках незаконно продавались алкогольні напої, і має тому підтвердження.

«Ось це той коньяк, який купила моя дитина, 0,5 з підполи за 120 гривень. У мене була ціль перевірити чи продають там міцні алкогольні напої. Вона запитала горілка є чи коньяк, то горілка не продавалась. Горілка дешевша ж, коньяк - дорожчий. Організатор знав, що продаються міцні алкогольні напої», - розповідає член виконавчого комітету Житомирської міської ради Віра Гринишина.

Разом із тим, член виконкому розповідає: щодо цього мала розмову і з організаторами ярмарку.

«Він знав, що вони продаються з-під поли, (прим.алкоголь) але відкрито їх не було. Дійсно, на вітринах я не бачила, щоб стояли міцні алкогольні напої. Він підходив до деяких і казав: приберіть, не займайтесь дурницями, не торгуйте. Вони його не слухали. Я не розумію, чому організатор, так як я, не викликав поліцію і не зробив контрольної закупки. Один раз він мені сказав, що викликали поліцію, але поліція взяла хабара у півтори тисячі гривень», - говорить Віра Гринишина.

Натомість, міський голова Сергій Сухомлин, відповів, що вся відповідальність за проведення ярмарку, у тому числі й за продаж алкогольних напоїв, лежить цілковито на організаторах.

«Ми ставили умови, що відповідальним за продаж буде організатор. У нього були всі важелі впливу для того, щоб припинити цей продаж. Разом із тим, напевно з ним був складений договір на підключення електроенергії. Він міг у будь-який час, будь-якому орендатору відключити електроенергію та зробити торгівлю неможливою. Пам’ятаєте як ми сказали, що у випадку порушень, ці організатори більше не будуть займатися цим, ми не даватимемо їм на це дозвіл», - зазначив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

На запитання членів виконкому: як уникнути повторення подібних ситуацій в подальшому, мер відповів, що можливо, наступного разу організацією займатиметься хтось інший.

«Напевно, буде інший організатор, якщо таке наступного разу буде організовуватись. Можливо тоді, при прийнятті рішення необхідно формувати якийсь гарантійний фонд у розмірі 50 тис. грн, 100 тис. грн, які будуть повертатись у випадку успішного його проведення. Відповідно до усіх норм та правил», - сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Після емоційних обговорень, члени виконкому все ж вирішили заслухати й іншу сторону - організаторів Різдвяного ярмарку. Задля цього останніх запросять на наступне засідання виконкому.

Як повідомляв Житомир.info, на черговому засіданні Житомирського виконкому 6 грудня 2017 року організатори Різдвяного ярмарку обіцяли слідкувати за чистотою та продажем дозволених напоїв.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомлин Гринишина виконком ярмарок  
Матеріали по темі