Культура

Організатори Різдвяного ярмарку в Житомирі обіцяють слідкувати за чистотою та продажем дозволених напоїв

6 December 2017, 15:55

На черговому засіданні житомирського виконкому 6 грудня говорили про «Різдвяний ярмарок» та забов’язання організаторів. Зокрема, останні повинні укласти договори з усіма учасниками ярмарку та контролювати асортимент представлених на ярмарку товарів.

«Погодити ГО «МЬЮЗІК БРАЗЕРС», далі - організатори ярмарку, проведення новорічного свята «Різдвяний ярмарок» з залученням підприємств та різних організацій, форм власності та правом реалізації слабоалкогольних напоїв з 17.12.2017 по 15.01. 2018 року з 8.00 - 22.00. Цілодобово: 19, 25, 31 грудня 2017, 1 та 14 січня 2018 року. На вулиці Михайлівській, майдані Корольова та Новому Бульварі. Встановлення обладнання розпочати з 10 грудня 2017 року. Організатор ярмарку зобов’язаний забезпечити: укладання учасниками ярмарку договору про пайову участь з КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира», наявність та дотримання учасниками ярмарку асортиментного переліку товарів для реалізації, узгодженого з Житомирським міським управлінням головного управління Держепідемслужби. Дотримання правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку і тиші у місті Житомирі, встановлення звукових норм», - доповідає начальник управління культури Житомирської міської ради Ніна Рябенко.

Найбільше запитань у членів виконкому виникло стосовно прибирання території, на якій проводитимуться гуляння, та контролю за продажем слабоалкогольних напоїв ярмарку.

«З якого бюджету два комунальні підприємства будуть місяць вивозити сміття і місяць обслуговувати біотуалети?», - запитує член виконавчого комітету Житомирської міської ради Світлана Півоварова.

«На території Різдвяного ярмарку організатор буде заключати з комунальними підприємствами договори», - відповідає Ніна Рябенко.

«Рекомендація: зобов’язати організаторів заключити договір з КТП на вивіз сміття і з комунальним підприємством заключити угоду на обслуговування біотуалетів», - говорить Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Щодо торгівлі слабоалкогольними напоями. Хто буде це контролювати, хто буде у вихідний день це контролювати? До кого звертатись, якщо будуть реалізовуватися на розлив горілка, коньяк?», - каже член виконавчого комітету Житомирської міської ради Віра Гринишина.

«У нас іде продаж глінтвейну, ми запрошуємо людей з Закарпаття, які є виробниками столових вин, які продаються без ліцензії та чеку. Ми не хочемо продавати міцний алкоголь, цього не буде», - розповідає керівник проекту «Різдвяний ярмарок» Олександр Ревнівцев.

«На кожну виїзну торгівельну точку, де реалізується алкоголь, має бути окрема ліцензія», - додає Віра Гринишина.

«Відповідальність за реалізацію слабоалкогольних напоїв несуть організатори», - зазначає заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов.

Окрім цього, організатори ярмарку пообіцяли придбати льодові фігури та встановити додаткове освітлення на ярмаркових будиночках.

«Гроші, які ми отримуємо за оренду (будиночків) ми плануємо використати таким чином: по-перше, існують затрати по вивезенню, монтажу і демонтажу цих будиночків - це близько 3 тис. грн за кожен будиночок. Також хочемо придбати льодові фігури, які розташуємо на Михайлівській», - ділиться керівник проекту «Різдвяний ярмарок».

Після обговорень члени виконкому одноголосно погодили цьогорічне проведення новорічних та різдвяних свят у Житомирі.

Як повідомляв Житомир.info, 6 грудня виконком затвердив святкові заходи та проведення у Житомирі Різдвяного ярмарку зі слабоалкогольними напоями.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Різдвяний ярмарок святкування продаж алкоглю 
Матеріали по темі