Влада

У селах Житомирського району проводили евакуацію населення на випадок вибуху боєприпасів

27 September 2018, 09:49

На Житомирщині відточували практичні навички у разі виникнення надзвичайної ситуації на базі зберігання боєприпасів.

Тренування відбулися 26 вересня у Житомирському районі, - повідомила прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації з посиланням на управління цивільного захисту.

«За тактичним задумом, на технічній території зберігання боєприпасів військової частини виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. Прогнозована зона можливого ураження утворилася в радіусі 6 км. За легендою, в зону можливого ураження потрапили жителі сіл Миролюбівка, Леонівка, Вершина та Червоний Степок Житомирського району. Перед початком тренувань відбулась теоретична частина, на якій довели оперативну обстановку на території району», - інформує ОДА.

Після цього учасники приступили до практичної фази тренувань – відпрацювання оповіщення, розгортання збірного пункту евакуації та евакуація жителів сіл Миролюбівки та Кодня, де був розгорнутий приймальний пункт.

«Основна мета таких тренувань – підвищення готовності органів управління та сил цивільного захисту до виконання заходів з евакуації населення із зони можливого ураження внаслідок виникнення надзвичайної ситуації на території, де зберігаються боєприпаси», - інформує ОДА.

Як повідомляв Житомир.info, 25 вересня 2018 СБУ повідомляла про антитерористичні навчання у Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА евакуація навчання  
Матеріали по темі