Суспільство

У Житомирі судитимуть шахраїв, які «продавали» військовим для фронту неіснуючі авто

4 April 2024, 11:54

У Житомирі судитимуть «тріаду» ділків за шахрайство – продавали неіснуючі авто військовослужбовцям ЗСУ.

Про це 4 квітня повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Прокурор Житомирської обласної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт стосовно злочинного угруповання за фактом заволодіння чужим майном (шахрайство), вчиненого повторно, у великих розмірах, що завдало значної шкоди потерпілим (ч. ч. 3, 4, 5 ст. 190 КК України). Як уже повідомлялося, угруповання шахраїв у складі житомирянина та ще одного чоловіка організувала раніше судима жителька Київщини. Об’єктами своїх незаконних оборудок обирали військовослужбовців, які мали потребу в автомобілях для фронту. Зв’язувалися з ними та обіцяли пригнати з-за кордону «бюджетні» авто до того ж за умови часткової оплати», - йдеться в повідомленні.

Запевняли захисників, що розуміють нагальність транспорту на передовій та обіцяли швидку доставку.

«У такий шахрайський спосіб одержали від двох потерпілих по 5 тис. доларів США і відразу припинили з ними спілкування, оскільки ніяких автівок від початку і не збиралися поставляти», - інформують у прокуратурі.

Злочинне угруповання обвинувачують ще в одному «різновиді» шахрайства, яке стосується військовозобов’язаних чоловіків. Їм ділки обіцяли у військових квитках «організувати» відмітки про непридатність до служби у ЗСУ. А це, своєю чергою, дало б можливість ухилянтам уникнути мобілізації та безперешкодно перетнути кордон України.

«На одному з «клієнтів» злочинна схема зазнала краху. У жовтні минулого року, під час одержання від ухилянта 4 тис. доларів США їх викрили», - повідомляють у прокуратурі.

Загалом шахрайська «тріада» незаконно заволоділа чужими коштами на суму 365 тис. грн.

Досудове розслідування — ГУНП в області, оперативний супровід — Управління стратегічних розслідувань в області ДСР НПУ.

Нагадаємо, 22 березня пресслужба обласної прокуратури повідомила про нові обставини справи щодо підозрюваних у шахрайстві. Трьом учасникам злочинного угруповання, яких підозрюють у продажі неіснуючих авто для ЗСУ на понад 365 тис. грн, повідомлено про зміну раніше оголошеної підозри. Наразі їм інкримінують заволодіння чужим майном (шахрайство), вчиненому повторно, у великих розмірах, що завдало значної шкоди потерпілим (ч. ч. 3, 4, 5 ст. 190 КК України).

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2023 року у Житомирі викрили шахрайські схеми незаконного переправлення через кордон «ухилянтів» та продажу для ЗСУ неіснуючих авто.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай до суду авто для ЗСУ авто шахрайство прокуратура  
Матеріали по темі