Влада

Кабмін затвердив додаткову винагороду в 70 тис. грн військовослужбовцям та поліцейським в зоні бойових дій

12 April 2024, 16:19

Уряд оновив виплати військовослужбовцям та поліцейським, збільшивши їх до 170 тисяч гривень.

Про це 12 квітня 2024 року повідомляє пресслужба Міністерства оборони.

«Сьогодні, 12 квітня, на засіданні Кабінету Міністрів була підтримана пропозиція Міністерства оборони України про оновлення розміру грошових виплат військовослужбовцям та поліцейським. Загальна сума виплат тепер складатиметься з базової суми у 100 000 гривень та додаткової винагороди у 70 000 гривень, сумарно – 170 000 гривень», - йдеться у повідомленні.

Відповідно до постанови Уряду, військовослужбовці, які беруть участь у бойових діях, отримуватимуть додаткову грошову винагороду у розмірі 70 тисяч гривень за кожні 30 днів. Ці кошти будуть виплачуватися військовослужбовцям, які виконують завдання на лінії бойового зіткнення, а також на території ворога.

«Це рішення не лише про мотивацію, але й про справедливість. Винагорода стане додатковим стимулом для наших захисників, які знаходяться на вістрі бойових дій. Вдячний колегам за розуміння і підтримку», – зазначив міністр оборони Рустем Умєров.

Нагадаємо, Верховна рада на пленарному засіданні 11 квітня 2024 року проголосувала в цілому за урядовий законопроєкт про мобілізацію, з якого виключили положення про демобілізацію, залишили деякі обмеження для ухилянтів і збільшили мотивацію для контрактників.

Як повідомляв Житомир.info, 28 червня 2023 року Верховна рада ухвалила законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань пов’язаних із проходженням військової служби під час дії воєнного стану», яким, зокрема, передбачена щомісячна додаткова винагорода військовослужбовцям, які беруть участь у бойових діях, від 30 тис. до 100 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Міноборони військовий виплата грошове забезпечення МО 
Матеріали по темі