Суспільство

Десантники провели військовий вишкіл для майже 200 випускників з Житомирської області і показали зброю НАТО

25 April 2024, 14:09

Майже 200 випускників з двох громад Житомирської області пройшли дводенний військовий вишкіл у десантників.

Про це 25 квітня повідомила Служба зв'язків з громадськістю 46-ї окремої аеромобільної бригади ДШВ ЗС України.

«Вчаться бути захисниками. Майже дві сотні учнів випускних класів Хорошівської та Новоборівської територіальних громад Житомирської області днями вперше взяли до рук бойову зброю. Під контролем досвідчених інструкторів нашої бригади, з максимальним дотриманням правил безпеки, вони мали змогу відчути її холодну сталь і відповідальність користувача. Дводенні заняття й тренування було розбито на кілька рівнів – розбирання й складання автоматів, вивчення прийомів стрільби й безпосередньо стрільбу з автоматів АК-74», - йдеться в повідомленні.

А ще підлітки ознайомилися з елементами тактичної медицини, отримали уявлення про надання першої медичної допомоги, відчули й покрутили в руках різноманітні зразки озброєння, зокрема країни НАТО, яке перебуває на озброєнні Сил оборони України.

«Збори допомогли визначитися з професійним вибором понад двом десяткам юнаків і дівчат. Адже вони остаточно вирішили пов’язати своє майбутнє з військовою службою, виявивши бажання після закінчення ліцеїв навчатися на офіцерів і надалі стати на захист своєї Батьківщини», - розповіли у 46-й бригаді.

Нагадаємо, 23 березня 2023 року журналісти Житомир.info побували на навчаннях житомирських десантників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вишкіл випускник десантник навчання бригада 46 бригада ДШВ зброя НАТО  
Матеріали по темі