Суспільство

За місяць у Житомирській області народилися понад 530 дітей

25 April 2024, 17:10

Від початку 2024 року на Житомирщині народилися майже дві тисячі дітей.

Про це 25 квітня повідомила пресслужба Житомирської обласної державної адміністрації.

«За інформацією Департаменту охорони здоров’я Житомирської ОВА, у період з 01 січня по 24 квітня поточного року в пологових відділеннях закладів охорони здоров’я області народилась 1 971 дитина, з них 1 012 хлопчиків та 959 дівчаток. Попри війну, життя не зупиняє свій біг, і кожне малятко – це нова надія та шанс для нашого суспільства розвиватися і процвітати. Вони мотивують нас бути міцнішими, надихатимуть на великі справи та нагадуватимуть про те, що найцінніше в житті — це любов, сім’я та надія на краще майбутнє», - йдеться у повідомленні.

У Житомирській обласній державній адміністрації нагадують, що в умовах воєнного стану лікарі можуть прийняти вагітних без направлення. У тих медзакладах, які мають відповідний договір з НСЗУ, вагітні жінки мають можливість спостерігатися безоплатно й отримувати весь перелік необхідних послуг — від розробки індивідуального плану ведення вагітності до необхідних лабораторних аналізів та інструментальних обстежень.

Нагадаємо, станом на 24 березня у Житомирській області народилися 1 434 дитини.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 2 січня 2024 року у пологовому відділенні Житомирської міської лікарні №1 народилися 5 діток, першим був хлопчик, а всі інші дівчатка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дитина народжуваність новонароджений немовля статистика ОВА 
Матеріали по темі