Місто

В перші дні нового року в Житомирі народилися 5 немовлят, першим був хлопчик

2 January 2024, 15:34

Попри тривалі повітряні тривоги, з початку нового року у пологовому відділенні Житомирської міської лікарні №1 на світ з'являються українці, станом на 2 січня, тут народилося - 5 діток, першим був хлопчик, а всі інші дівчатка.

«За новорічну ніч, в нас народилося двоє діток, першим народився хлопчик, це сталося о 04:30 ранку. Мабуть, цікаво всім у 2023 році народилося 2132 дітей, хлопчиків народилося більше, приблизно на 85. За період 2023 року, якщо порівняти з 2022 роком, то в нас народилося на 200 дітей більше», – каже завідуюча пологового відділення КП «Лікарня №1» ЖМР Світлана Данилюк.

Напередодні Нового року Валерія народила дівчинку.

«Назвали Мирослава, несе мир та славу нашій країні ну і перемогу звісно. Ми приїхали з Харкова, у зв’язку з обставинами ми переїхали ще в травні, але думали назад повертатися додому, повернулись, але все ж таки потім вирішили, що безпечніше та комфортніше і мені і дітям, в мене ще старша дитина є, буде комфортніше тут. Тому що, як не крути, тут набагато спокійніше. Тут під час повітряної тривоги, моментально, як тільки починається тривога, персонал обходить всі палати зразу «Дівчатка, дівчатка проходимо, будь ласка, в коридор або укриття», – ділиться матуся Валерія.

В пологовому розповіли, що в останні дні часто доводилося спускатися в укриття, але всі діти народилися у відділені.

«Спускались ми в укриття, спускалися на «дві стіни». Ну скажемо так, стіни дозволяють нам спускатися у «дві стіни» в пологових залах, ми виводимо жінок. В укритті є обладнання для того, щоб ми могли народжувати в укритті при потребі, якщо є породіллі», – розповідає завідуюча пологового відділення Світлана Данилюк.

Нагадаємо, З початку 2023 року у Житомирській області народилося 6 688 дітей. Упродовж грудня на світ з’явилося понад 500 немовлят.

Як повідомляв Житомир.info, 10 листопада 2023 року у сюжеті журналісти Житомир.info розповіли, що зараз входить у «бебі-бокс» та чи користується він популярністю серед породіль у Житомирі

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: новонароджений немовля дитина народжуваність пологовий лікарня Данилюк  
Матеріали по темі