Суспільство

Представники омбудсмена перевірили у Житомирській області місця тимчасового проживання ВПО

30 April 2024, 16:15

Департамент моніторингу додержання прав громадян, які постраждали внаслідок збройної агресії проти України, протягом 25 та 26 квітня 2024 року провели моніторингові візити до місць тимчасового проживання ВПО у Житомирській області.

Про це 30 квітня повідомляє сайт Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Відвідали місця тимчасового проживання ВПО, що розташовані на базі:

житлового будинку комунальної власності віднесеного до фонду житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, на території Брусилівської селищної територіальної громади;

приміщення комунального некомерційного підприємства «Центральна районна лікарня Бердичівського району»;

гуртожитку Житомирського професійного ліцею;

шелтеру Благодійного фонду «Єлеон».

«Умови проживання у зазначених МТП є задовільними. У приміщеннях дотримано правил пожежної безпеки, наявні кухні, побутова техніка для приготування їжі та пральні машини для прасування одягу, а ВПО проживають на безоплатній основі. Водночас наявна потреба у проведенні ремонтних робіт в кімнатах та місцях загального користування у МТП на базі КНП «Центральна районна лікарня Бердичівського району». Окрім того, необхідно облаштувати укриття у МТП розташованих в будинку комунальної власності та шелтері Благодійного фонду «Єлеон», - йдеться у повідомленні.

За результатами моніторингових візитів будуть складені звіти, а також надані рекомендації щодо сприяння в усуненні виявлених проблем.

Нагадаємо, в Житомирській області станом на 18 січня 2024 року були зареєстровані 88 тис. 674 особи зі статусом ВПО. В лютому під головуванням віцепрем’єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук відбулася нарада з питань житла для ВПО, де обговорили розроблення урядової Стратегії забезпечення житлом ВПО на 2025–2030 роки.

Як повідомляв Житомир.info, в березні 2024 року сайт Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини інформував про результати розгляду звернення громадянки щодо неналежних санітарно-гігієнічних умов під час лікування у відділенні терапії КП «Лікарня №1» Житомирської міської ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: житло ВПО Омбудсмен переселенці моніторинг 
Матеріали по темі