Місто

Жінка поскаржилася Омбудсмену на неналежні санітарно-гігієнічні умови у лікарні Житомира

8 April 2024, 11:29

До Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини звернулись громадянка Д., стосовно неналежних санітарно-гігієнічних умов, що виявлені під час лікування пацієнтів у закладі охорони здоров’я у місті Житомир.

Про це 25 березня повідомив сайт Омбудсмена України.

«Під час розгляду звернення встановлено, що громадянка Д. скаржиться на неналежні санітарно-гігієнічні умови перебування у відділенні терапії Комунального підприємства «Лікарня №1» Житомирської міської ради, за юридичною адресою: Житомирська обл., м. Житомир, вул. Велика Бердичівська, 70. Уповноваженим відповідні запити направлено до Департаменту охорони здоров’я Житомирської обласної державної (військової) адміністрації. За результатами отриманих повідомлень Уповноваженим встановлено, що у відділенні терапії були відсутні гаряче водопостачання, належне обладнання у ванних кімнатах. Департаментом охорони здоров’я Житомирської обласної державної (військової) адміністрації поінформовано про те, що проведено перевірку інформації. Адміністрацією комунального підприємства «Лікарня №1» Житомирської міської ради розроблено кошторис, виділено кошти, у відділенні терапії проведено монтаж бойлера, змішувача, забезпечено безперебійне постачання гарячої води, пацієнтам забезпечено можливість проведення гігієнічних процедур. Заплановано реконструкцію ванної кімнати за благодійні кошти», - йдеться у повідомленні.

Контакти, за якими можна звертатися до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини:

за адресою: вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008;

на електронну пошту: hotline@ombudsman.gov.ua;

на гарячу лінію: 0800 501 720.

за тел. 044-299-74-08.

Як повідомляв Житомир.info, в липні 2023 року представники Уповноваженого Верховної ради України з прав людини проводили моніторинг комунального некомерційного підприємства «Житомирський обласний спеціалізований будинок дитини для дітей-сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків» Житомирської обласної ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікарня Омбудсмен лікарня №1 бойлер  
Матеріали по темі