Місто

Екологи перевіряють проби води, узяті зі струмка в районі провулка Корбутівського у Житомирі

2 May 2024, 10:47

Екоінспектори відібрали проби води в районі провулка Корбутівського у Житомирі.

Про це 2 травня повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу.

«Реагуючи на звернення громадянина на вебсайт «ЕкоЗагроза» щодо ймовірного порушення природоохоронного законодавства внаслідок забруднення струмка по проволку Корбутівському у м. Житомир, державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу здійснили виїзд за вказаною адресою, оглянули місце та відібрали проби води», - йдеться в повідомленні.

Наразі спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю проводяться дослідження показників складу і властивостей води з метою встановлення ймовірного факту забруднення.

«У разі офіційного підтвердження інформації Інспекцією буде вжито заходів реагування у межах повноважень», - підсумовують у Держекоінспекції.

Фото: Державна екологічна інспекція Поліського округу

Нагадаємо, 21 березня фахівці екоінспекції відібрали проби води районі провулка Корбутівського у Житомирі. Під час обстеження місцевості було встановлено, що з колектора зливових вод витікає сіра рідина з відчутним фекальним запахом, яка надалі потрапляє у р. Тетерів.

Як повідомляв Житомир.info, 10 березня 2024 року фахівці екоінспекції відібрали проби води на випуску №4 КП «Житомирводоканал», зафіксувавши самопливний скид у річку Тетерів. Результати дослідження проб води незадовільні: показники складу і властивостей води перевищують норму у кілька разів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: еколог проба води проба провулок Корбутівський Держекоінспекція ЕкоЗагроза струмок  
Матеріали по темі