Місто

З колектора зливових вод до річки Тетерів у Житомирі витікає сіра рідина: фахівці екоінспекції відібрали проби води

21 March 2024, 13:01

Фахівці екоінспекції відібрали проби води районі провулку Корбутівського у Житомирі. Під час обстеження місцевості було встановлено, що з колектора зливових вод витікає сіра рідина з відчутним фекальним запахом, яка в подальшому потрапляє у р. Тетерів.

Про це 21 березня повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«Реагуючи на звернення громадянина на телефон «гарячої лінії» Інспекції державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища здійснили виїзд до пров. Корбутівського у Житомирі, де під час обстеження місцевості було встановлено, що з колектора зливових вод витікає сіра рідина з відчутним фекальним запахом, яка в подальшому потрапляє у р. Тетерів», - йдеться у повідомленні.

З метою встановлення ймовірного факту забруднення спеціалісти відділу інструментально-лабораторного контролю відібрали проби води у місці скиду та вище і нижче за течією річки.

Наразі проводяться дослідження показників складу і властивостей води. У разі офіційного підтвердження факту забруднення Інспекцією буде вжито заходів реагування у межах повноважень.

Зафіксоване ймовірне забруднення водного об’єкту може бути пов’язано з ремонтними роботами, які проводяться на каналізаційному колекторі.

Нагадаємо, 11 березня комунальне підприємство «Житомирводоканал» повідомило про те, що у Житомирі зламався колектор, який транспортує стоки з мікрорайону Корбутівка до каналізаційної насосної станції "Інститут". 12 березня заступник директора з технічних питань Сергій Єрьомін розповів про особливості усунення аварійної ситуації.

Як повідомляв Житомир.info, 10 березня 2024 року фахівці екоінспекції відібрали проби води на випуску №4 КП «Житомирводоканал», зафіксувавши самопливний скид у річку Тетерів. Результати дослідження проб води незадовільні: показники складу і властивостей води перевищують норму у кілька разів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: екоінспекція вода проба забруднення аналіз колектор Корбутівка 
Матеріали по темі