Події

У Житомирській області СБУ викрила контрабанду харчової добавки з Бразилії

18 March 2009, 11:51

12 вагонів харчової добавки - шроту соєвого гранульованого – виробництва Республіки Бразилії митною вартістю близько 1,2 млн. гривень намагалося контрабандно ввезти на територію України та розмитнити за підробленими документами одне з київських закритих акціонерних товариств. Протиправну оборудку викрили співробітники Служби безпеки України.

Серед документів, які службові особи ЗАТ надали в Житомирську митницю та Державну ветеринарну службу України як підставу для розмитнення, був і ветеринарний сертифікат Республіки Бразилії, начебто виданий Департаментом здоров’я тварин Міністерства сільського господарства, тваринництва та продовольчих резервів.

Служба безпеки України здійснила відповідну перевірку, звернувшись до Посольства Республіки Бразилії. Як з’ясувалося, відомство цієї країни не видавало дозвільні документи для цього типу продукції та не підтвердило автентичність вказаного ветеринарного сертифікату.

Втім, його фальсифікованість не завадила службовим особам Житомирського підрозділу Державної служби ветеринарного контролю в м. Коростені поставити необхідні печатки і штампи в залізничних накладних для пропуску соєвого вантажу через державний кордон України та його подальшого митного оформлення на митному посту «Коростень» Житомирської митниці.

За матеріалами Служби безпеки України прокуратурою Житомирської області порушено кримінальну справу за фактом контрабандного ввезення в Україну вантажу за ознаками складу злочинів, передбачених ч.2 ст.201 (контрабанда), ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.3 ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України. Слідство у справі триває. Про це повідомляє прес-група УСБ України в Житомирській області.

Житомир.info

 

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі